Metaaltalent in de prijzen
Metaaltalent in de prijzen ((Foto: ELSKE DE WEIJER))

Metaaltalent in de prijzen

GROOTEBROEK - Verspanen, metaalbewerken, lassen en mechatronica; dit zijn onderdelen van de zevende editie van de MetaalTalentWedstrijd van Tetrix Techniekopleidingen. Daan, Robin en Piedro van het Martinuscollege in Grootebroek zijn maandag 4 maart officieel gehuldigd als winnaars van deze wedstrijd en mochten de wisseltrofee, gegraveerd en wel, in ontvangst nemen uit handen van Lars Edema van Tetrix.

Drie teams van het Bredero Beroepscollege, Technisch College Velsen en het Martinuscollege streden op 17 januari j.l. bij Tetrix Techniekopleidingen in Zaandam om de titel MetaalTalent 2019. De teams, bestaande uit drie vierdejaars vmbo leerlingen kregen op de wedstrijddag een opdracht tot het maken van een werkstuk; dit jaar een barbecue. De leerlingen zijn vervolgens beoordeeld op hun vaardigheden op het gebied van verspanen, constructie bankwerken en lassen en op het eindproduct, de onderlinge samenwerking en veilig werken.

Compliment voor leerlingen

Leraar metaalbewerking, Bert Wieringa, is enorm trots op de leerlingen. "Het winnen van deze wedstrijd is een mooi compliment voor de leerlingen". Dat het even duurde voordat zij officieel gehuldigd zijn, had te maken met het graveren van de trofee, maar dat maakt de winnaars niks uit. "Nu is het twee keer feest", lachen ze. Naast de trofee ontvingen de jongens ook ieder een mooie gereedschapsset.

Aandacht voor techniek

Tetrix Techniekopleidingen organiseerde deze techniekwedstrijd dit jaar voor de zevende keer. Doel is om meer aandacht te geven aan de techniektoppers in de regio en om leerlingen kennis te laten maken met de techniekopleidingen.

Meer berichten