Lezingavond natuurreis door Servië

Algemeen
Ovcar Kab al Gorge.
Ovcar Kab al Gorge. Foto: Tjalling James.

BOVENKARSPEL - Tjalling James vertelt woensdag 27 maart over zijn elfdaagse veldtocht door het noordelijke deel van Servië. Een gefilmd reisverslag (met geluid) over de bijzondere natuur, oude cultuur en indrukwekkende landschappen.

Vojvodina maakt deel uit van de Pannonische laagvlakte in het noordelijk deel van Servië. Nabij Belgrado stromen de Sava, de Tanis en de Tisza in de schöne grauwe Donau. Alleen de Scharrelaar is blauw. Nabij het drielandenpunt met Kroatië en Hongarije zijn vloedbossen te vinden. Tussen Donau en Karpaten liggen de Deliblatska sands met ellipsvormige zandduinen. Zuidelijker kronkelt het water diep door het kalksteengebergte in de Ovcar Kablarkloof. Bijeneters vliegen samen op met oeverzwaluwen en lammergieren kiezen het luchtruim terwijl grondeekhoorns op de grond blijven, bij deze Servische kampeertocht.

Start film/lezingavond om 20.00 uur bij IVN in de bovenzaal van het Streekbos Paviljoen. Gratis entree, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. In verband met beperkte ruimte aanmelden: www.ivn-westfriesland.nl/activiteiten/