De gasten van de Zonnebloem genoten met volle teugen
De gasten van de Zonnebloem genoten met volle teugen ((Foto: aangeleverd))

Zonnebloem-afdeling Bovenkarspel straalt

BOVENKARSPEL - De Familie Baas van Pensionstal 't Zonnestraaltje heeft de Zonnebloem afdeling Bovenkarspel vrijdag 25 januari getrakteerd op een koud en warm buffet en tevens volop in het zonnetje gezet.


Pensionstal 't Zonnestraaltje is in principe een doe-het-zelf stal. Dit houdt in dat de box zelf uitgemest dient te worden, voer klaar moet worden gezet en dat het paard genoeg beweging krijgt. Daarom is er buiten een weiland ter beschikking en er is een binnenbak en buitenbak. Beide ruim van opzet. De familie Baas zocht naar een vereniging die veel goeds doet voor de medemens, en kwam zo bij de zonnebloem terecht. Zij wilden een 40-tal gasten verrassen met een door hen zelf bereid driegangen diner. Dit alles werd aangeboden omdat de familie Baas dit gewoon vindt om voor de medemens iets bijzonders te doen. Dit alles komt ook tot uiting bij hun stichting Zorgboerderij Noord-Holland, deze biedt dagbesteding aan jong en oud. De opzet van dagbesteding aan jongeren is om ze te begeleiden naar een betaalde baan. Regelmaat en structuur is hierbij erg belangrijk. De opzet van dagbesteding aan ouderen is om te zorgen dat ze een leuke en gezellige dag krijgen. Sociaal contact is hierbij het toverwoord.

Kleur op de wangen
De gasten van de zonnebloem genoten met volle teugen van het gebodene en de familie Baas werd door de voorzitter Peter van der Wal bedankt voor hun geweldige inzet. "Wat fijn dat er nog mensen zijn die dit over hebben voor onze gasten. De zonnebloem kleurt je wereld maar jullie zorgen voor zoveel kleuren op de wangen van onze gasten", zo zei hij. Als dank werd een dinerbon overhandigd aan de familie Baas.


 

Meer berichten