Het pand van Dirk de Wit Mode met als inzet Tom (l) en Nick de Wit.
Het pand van Dirk de Wit Mode met als inzet Tom (l) en Nick de Wit. ((Foto: VINCENT DE VRIES RODI MEDIA))

Dirk de Wit Mode: een omweg waard

  Bedrijf in Beeld

BOVENKARSPEL - 'A Different World of Fashion'. Zo wordt Dirk de Wit Mode op de website omschreven. Geen woord teveel, want het strakke pand aan de Hoofdstraat in Bovenkarspel herbergt maar liefst 2000m2 dames- en herenmode, schoenen en accessoires onder één dak. In de jaren van het bestaan (inmiddels staat de derde generatie de Wit aan het roer, red.) is de reputatie van de modezaak stevig verankerd in West-Friesland en ver daarbuiten.

Hoe komt het toch dat mensen er makkelijk een uur reizen voor over hebben om bij Dirk de Wit te shoppen? "Naast het feit dat we een volledig aanbod met zo'n 150 modemerken in huis hebben, leuke evenementen organiseren die variëren van modeshows tot thema-avonden als 'Men's Night Out', bieden we vooral klantvriendelijke en persoonlijke aandacht aan de klant", zegt Nick de Wit die samen met zijn neef Tom aan het roer staat van het florerende familiebedrijf.

In de watten

"Daarbij leggen we onze gasten graag in de watten en dat gaat altijd gepaard met een hapje en drankje. We hebben zelfs regelmatig bedrijven of groepen ondernemers over de vloer voor een rondleiding en een bedrijfspresentatie."

'We leggen onze gasten graag in de watten'

"Dit soort acties zorgt er mede voor dat we zichtbaar zijn en goodwill kweken."

Nét even meer

Bij Dirk de Wit Mode doen ze er op zaterdag nog een schepje bovenop. "We schenken standaard de hele week overheerlijke cappuccino's en koffies in onze Caffé DW. Maar op zaterdag is er vers gebakken appeltaart van onze huis-butler en maakt onze Smoothie Queen de lekkerste gezonde smoothies, zónder suiker!", lacht Nick.

Fantastische ploeg

Nick vervolgt: "We beschikken over een fantastische ploeg van 75 medewerkers en doen nét even meer. Zo verrassen wij klanten die 25 jaar getrouwd zijn, en daarop volgende mijlpalen met een lekkere taart die wij thuis laten bezorgen, en zien wij iemand binnenkomen met een gekreukt colbert dan persen we dat desgewenst even op. We vermaken de gekochte kleding altijd gratis en we zorgen eventueel dat het bij de klant thuis wordt bezorgd als dat gewenst is."

"Klanten die slecht ter been zijn worden gehaald en thuis gebracht en iedereen kan gratis parkeren voor de deur. Onlangs hebben we zelfs een pand met een stuk grond gekocht voor de realisatie van 22 extra nieuwe parkeerplaatsen. Qua aandacht voor de klant lopen we drie stappen voor. Ze maken er dan ook vaak een dagje uit van. En kinderen mee? Geen probleem, die vermaken zich in onze kinderbios."

Kleurrijk

De modebewuste neven laten echt niets aan het toeval over. Dat geldt ook voor de uitgekiende collectie waar ze bovenop zitten. Nick: "We houden de modetrends strak in de gaten.

We zien voor het voorjaar zowel bij de dames als heren veel kleur. Ook prints zijn hot, zowel grafische, bloemen als dierenprints. Het ziet er allemaal fris en vrolijk uit, zelfs sommige trouwpakken zijn aan een zachte roze- of groentint onderhevig."

Kortom, bij Dirk de Wit Mode kan de klant van top tot teen terecht, waarbij persoonlijke aandacht een heel grote rol speelt. Waar een bedrijf in een klein dorp groot kan zijn...

Lekker shoppen op zondag

Let op: aanstaande zondag is de winkel geopend! Online shoppen kan natuurlijk ook:, kijk op: www.dirkdewitmode.nl/webshop

Meer berichten