Online Open Dag Horizon College

Partnerbijdrage
Online Open Dag Horizon College
Online Open Dag Horizon College ((Foto: aangeleverd))

REGIO - Woensdag 9 december is de online Open Dag bij het Horizon College. Toekomstige studenten kunnen van 16.00 tot 20.00 uur inloggen voor een digitale rondleiding door de gebouwen, voor hulp bij studiekeuze en om informatie te krijgen over de meer dan 130 mbo-opleidingen die worden aangeboden op de locaties in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend. Via chat kunnen zij bovendien al hun vragen stellen aan docenten. Zij kunnen dan ook informatie krijgen over het brede basisjaar Zakelijke Dienstverlening.

Betere studiekeuze door basisjaar Zakelijke Dienstverlening

Sommige jongeren weten het zeker, ze willen kok worden of kapper, doktersassistent of vrachtwagenchauffeur. Als je niet zo’n duidelijke roeping hebt, is het best lastig om een keuze te maken voor je toekomstige beroep als je 16 of 17 bent. Voor die vmbo’ers die later ‘iets’ willen doen op kantoor bij een bedrijf of instelling, is er goed nieuws. Zij kunnen de definitieve keuze nog een jaar uitstellen door de komst van het brede basisjaar Zakelijke Dienstverlening op het Horizon College.

Specialisme

Studenten volgen in dit brede basisjaar financiële, juridische, marketing en office & managementvakken en maken kennis met de praktijk. Zo maken zij kennis met de verschillende richtingen waarin zij zich kunnen specialiseren. Na dit eerste jaar kiezen zij met hulp van hun studiecoach de richting waarin zij specialist willen worden. Dat is de mbo-opleiding waarvoor zij uiteindelijk hun diploma halen.

Beter op hun plek

Het brede basisjaar Zakelijke Dienstverlening heeft uitstroomrichtingen op niveau 3 en niveau 4. De opleidingen die zij na het eerste jaar kunnen kiezen zijn onder andere Financieel Administratief Medewerker, Management Assistent, Juridisch Administratief Medewerker en Medewerker Marketing & Communicatie. Dit basisjaar wordt vanaf volgend schooljaar aangeboden in Alkmaar en Hoorn. Opleidingsmanager Miriam Karsten: ‘Wij zijn blij met deze ontwikkeling. Door de opleidingen op deze manier vorm te geven, denken we dat studenten op school, maar ook later in hun werk, beter op hun plek zullen zitten.’

Studiezoekers kunnen zich nu al aanmelden voor de Open Dag van het Horizon College via www.horizoncollege.nl/opendag. Hier kunnen zij zich ook vast oriënteren.