Film bij volkssterrenwacht

  Uit

BOVENKARSPEL - Volkssterrenwacht Orion is zondag 8 december van 13.00 tot 17.00 uur open voor publiek.

Kom een reisje door het heelal maken! In de expositieruimte van Orion kom je alles te weten wat er boven ons hoofd in het heelal zich afspeelt op het gebied van sterrenkunde en ruimtevaart en de recente ontwikkelingen. Ook aan geologie wordt aandacht besteed; er zijn diverse onderdelen van dino's te zien en is er een mooie collectie echte meteorieten en mineralen te bewonderen.

Film en meteorieten

In het planetarium zijn er fulldome filmvoorstellingen. Om 14.00 uur draait de film Op zoek naar de chocoladeplaneet. Zie ook volkssterrenwachtorion.nl/chocoladeplaneet. Om 15.00 uur de film Dinosaurus at Dusk. Zie ook youtu.be/i4pgN-FntJE. Om 16.00 uur de film Reis met the Beagle door Charles Darwin. Zie ook youtu.be/UB50kwBPMIw. Deze films worden op een bolvormig scherm geprojecteerd.

Veertig minuten

Elke voorstelling duurt ongeveer veertig minuten en is Nederlands ingesproken. Zowel kinderen als volwassenen zijn van harte welkom. Graag een kwartier van tevoren aanwezig zijn. Entree is vijf euro per persoon. Kinderen tot twaalf jaar drie euro. Aanmelden kan via 06 48850445. Toegang tot sterrenwacht is gratis. Meer info via volkssterrenwachtorion.nl.

Meer berichten