Foto: Aangeleverd

MHCU kiest voor rookvrij sportcomplex

UITGEEST - Ook Mixed Hockey Club Uitgeest (MHCU) sluit zich aan bij het initiatief de 'Rookvrije Generatie', waarbij gestreefd wordt naar een rookvrije sportaccommodatie voor sportende kinderen.

De Uitgeester hockeyclub wilde dit niet van bovenaf opleggen, maar heeft het draagvlak hiervoor eerst getoetst onder haar leden. In januari is een enquête gehouden over een rookvrije sportaccommodatie bij MHCU. Meer dan de helft van de leden (en ouders van jeugdleden) heeft zijn of haar mening gegeven, een uitstekende respons. Maar liefst 95% koos voor een rookvrije sportaccommodatie bij MHCU!
Gesterkt door deze uitkomst heeft het bestuur van MHCU besloten om vanaf zaterdag 2 maart jongstleden het gehele MHCU-terrein rookvrij te verklaren! In overleg met de gemeente Uitgeest is besloten om buiten de hekken van het sportcomplex een rookplek te creëren, buiten het zicht van de hockeyende jeugd.
Door middel van borden, posters en spandoeken worden alle leden en bezoekers van het terrein erop gewezen dat MHCU een volledig rookvrije sportvereniging is.

Meer berichten