Jong AZ komt langs bij FC Uitgeest.
Jong AZ komt langs bij FC Uitgeest. ((Foto:PR))

AZ-dag bij FC Uitgeest

UITGEEST - Woensdag 15 mei staat in het teken van de jarenlange samenwerking tussen AZ en FC Uitgeest. Om de samenwerking nog verder te verstevigen wordt er op deze woensdag een AZ Selectiedag voor de jeugd gehouden. De deelnemers van de AZ-selectiedagen krijgen een training aangeboden met verschillende oefenvormen en ervaren hoe het is om te trainen als een AZ'er. De jeugdige spelers die tijdens de AZ Selectiedagen in positieve zin opvallen, maken kans op een plek in de AZ Jeugdopleiding.

Deze jarenlange samenwerking kwam al tot stand in het jaar 1966. In dat jaar had Alkmaar'54 het oog laten vallen op Gerard Vredenburg. Hij verhuisde toen naar de kaasstad en in het jaar 1967 werd ook Theo Vonk aangetrokken door de Alkmaarders. Enkele jaren later werd ook de zoon van Theo gevraagd en verhuisde Michel Vonk naar AZ. Michel Vonk is momenteel de trainer van Jong AZ. Ook in de laatste jaren zijn er verschillende jeugdspelers van FC Uitgeest naar AZ gegaan: Ferdy Druijf momenteel voetballend bij NEC en Ferdy heeft de competitie afgesloten met de topscorerstitel van de Keuken Kampioen Divisie. Luuk Postma en Fedde de Jong voetballend in AZ onder 16 en zij worden daarnaast regelmatig uitgenodigd voor het Nederlands jeugdelftal onder 16. Het volgende seizoen maakt ook Job Tiebie de overgang naar AZ.

AZ Selectiedag

Op het sportpark De Koog komen tijdens deze AZ selectiedag 360 jeugdspelers in actie. Daarnaast is er op deze middag een Open Dag voor de jeugd. Deze vindt plaats tussen 15.30 en 16.30 uur. Kinderen (jongens én meisjes) kunnen dan kennismaken met de voetbalsport en met FC Uitgeest. Er wordt een leuk programma verzorgd. Daarnaast is vanwege de AZ Selectiedag natuurlijk van alles te doen op het complex van FC Uitgeest.

Oefenwedstrijd FC Uitgeest 1-Jong AZ

Deze AZ dag wordt afgesloten met een wedstrijd tussen het eerste elftal en die van Jong AZ. Voor de spelers van FC Uitgeest is dit een mooie wedstrijd als voorbereiding voor de resterende wedstrijden van de competitie en voor de nacompetitie voor een plek in de Hoofdklasse. De aftrap is om 20:15 uur op het sportpark De Koog.

Tenslotte kan er in het clubhuis gekeken worden naar de finale van de Eredivisie. De wedstrijden en de finale van de competitie kunt u live meebeleven op het grote scherm. Kortom voldoende aanleiding om op woensdag 15 mei langs te komen op het sportpark De Koog.

Meer berichten