(Foto: (Fred Braaksma)

Publiek welkom in Fort aan Den Ham

UITGEEST - Fort aan Den Ham in Uitgeest is op zondag 28 juli weer geopend. Het betonnen fort en de houten loods zijn gebouwd in 1903 en behoren tot UNESCO Werelderfgoed en Stelling van Amsterdam.

Complex open op zondag 28 juli en behoort tot UNESCO Werelderfgoed

Het fort is geheel historisch ingericht en heeft een Militair museum. Vanaf 11.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen onder leiding van een gids. Ook kunt u zelf door het forteiland dwalen met een 'papieren' gids.

Fotograferen is toegestaan

Fotograferen is toegestaan. Veteranen hebben gratis toegang. Op verzoek is de Genieloods binnen te bewonderen. In 1995 is besloten om Fort aan den Ham voor het publiek open te stellen en is Stichting Fort aan de Ham opgericht om het geheel te besturen. Het officiersverblijf, de keuken, de ziekenzaal en een manschappenruimte zijn in de oorspronkelijk staat van rond 1910 hersteld.

Exposities over Bezettingstijd 40-45

Het fort is te bezoeken op elke laatste zondag van de maand, behalve in de wintermaanden. Er zijn onder meer exposities over de Bezettingstijd 40-45, de scouting, de Linie van Beverwijk, Slag bij Castricum en militaire communicatie. Het Nederlands Grammofoon Genootschap is ook aanwezig. Verder zijn de soldaten- en officierskantine geopend. Het fort heeft ruime, gratis, parkeergelegenheid. Het is gevestigd aan de Busch en Dam 13 in Uitgeest.

Meer berichten