(Foto: )

Uitgeester Bierenfestival 'Herrie in de Haven'

UITGEEST - Wist je dat in De Noord-Hollandse Bierbrouwerij in Uitgeest per jaar meer dan 100 verschillende bieren worden gemaakt? Tijd om kennis te maken met een deel van deze bieren. Op zaterdag 24 augustus 2019 organiseert De Noord-Hollandse Bierbrouwerij voor de eerste keer het Uitgeester Bierenfestival 'Herrie in de Haven' in de jachthaven van Uitgeest, naast de brouwerij. Om 16.00 uur wordt het festival officieel geopend door burgemeester Wendy Verkleij.

Zaterdag 24 augustus 2019: 16.00 uur – 19.00 uur

Vanaf dat moment is er voor ieder wat wils te proeven. Het bierenfestijn zal tot 19.00 uur duren. De deelnemers komen overal vandaan: Uitgeest, Castricum, Heemskerk, Hoofddorp, Amsterdam, Amersfoort en Katwijk. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: al hun bieren worden IN Uitgeest gemaakt. Vandaar het UITGEESTER Bierenfestival.

Behalve bieren worden in De Noord-Hollandse Bierbrouwerij ook limonades gemaakt. De limonade niet verwarren met kinderlimonade, dat is het verre van. Deze volwassen limonades zijn gemaakt van vruchtensappen, kruiden en suiker en bevat geen alcohol! Zeker de moeite waard om te proberen. Naast lekkere gebrouwen dranken is er ook eten. Restaurant Klaas is in de omgeving van Uitgeest een begrip. Behalve hun huisbier Witte Klaas zorgen ze ook voor draadjesvlees met Vlaamse friet. Dit wordt heel speciaal… bereid met een van de vier jubileumbieren van De Noord-Hollandse Bierbrouwerij, de Gagel Barley Wine.

Ook aan de vrijwilligers van Uitgeest is gedacht. Via het Vrijwilligers Informatie Punt Uitgeest krijgen zij een mail over het Uitgeester Bierenfestival. Neem deze mail mee voor een gratis biertje tijdens het festival. En dan… is het feest compleet. Terwijl je geniet van lekker bier en eten zal de band Krack (vandaar de naam van het festival "Herrie in de Haven") live hun muzikale genie ten gehore brengen. Wat een geweldige afsluiting van de zomervakantie.

Bij slecht weer zal het Uitgeester Bierenfestival binnen plaatsvinden, in de loods naast de brouwerij. Kijk voor meer info op Facebook van De Noord-Hollandse Bierbrouwerij: https://www.facebook.com/events/2419097831699728/

Meer berichten