Popkoor SurpriSing op jubileumreis in het Italiaanse Toscane.
Popkoor SurpriSing op jubileumreis in het Italiaanse Toscane. ((Foto: Aangeleverd))

Popkoor SurpriSing vijftien jaar

UITGEEST - Popkoor SurpriSing uit UItgeest bestaat dit jaar vijftien jaar en is opgericht door Yvonne de Bree, die nog steeds zeer actief is binnen het koor. Het is een groot, actief koor met ongeveer 90 leden, onder de inspirerende leiding van dirigent Michael van Breemen. ''We repeteren elke woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in basisschool de Wissel in Uitgeest, maar de leden komen ook van omliggende plaatsen. In die vijftien jaar is er een repertoire opgebouwd van meer dan 100 nummers en daarnaast ook een kerstrepertoire'', aldus het popkoor.

Men zingt met enthousiasme hele gevarieerde popnummers, ballads in verschillende talen. De groep straalt enthousiasme en plezier uit, daarnaast maakt de choreografie het extra leuk om naar te kijken en te luisteren. SurpriSing vierde dit vijftienjarig jubileum met 88 leden in Toscane van 27 juni tot en met 30 juni, waar diverse keren werd opgetreden. ''Dit was onvergetelijk en hier genieten wij nog steeds van na''. aldus de leden van SupriSing. Op 5 oktober geeft het popkoor een jubileumconcert, dat georganiseerd wordt in theater de Beun in Heiloo, met als gast Kirsten van Teijn. Zij is cabaretier en zingt. Zij komt oorspronkelijk uit Heiloo en is haar carrière begonnen in de Beun. Het concert heeft als titel 'Leef!' Men kan genieten van popnummers van overleden artiesten, maar ook van artiesten die nog midden in het leven staan. Het belooft een spetterend optreden te worden, vol muziek en humor. ''We stoppen veel energie in de aankleding, de choreografie en de gehele entourage. Het wordt leuk om naar te luisteren, maar zal ook zeker leuk zijn om naar te kijken.''

De kaartverkoop voor dit concert gaat via de website van het theater. ''De reis naar Toscane en het jubileumconcert zijn de hoogtepunten voor dit jaar, maar wij zijn gedurende het jaar op meer plekken te beluisteren.'' Het is allemaal te vinden op: www.popkoorsurprising.nl.

Meer berichten