Robert de Bree.
Robert de Bree. ((Foto: Malgorzata Rutkiewicz))

Blaasinstrumenten centraal in De Lievelingsboom

UITGEEST - De Zwaan Cultureel start de nieuwe reeks koffieconcerten op zondag 6 oktober om 11.30 uur met De Lievelingsboom van Robert de Bree in Dorpshuis De Zwaan in Uitgeest.

Bomen staan jarenlang als stille getuigen aan de kant van de weg of aan de rand van het bos. Als ze zouden kunnen spreken, wat zouden ze vertellen? Als ze zouden zingen, waarover zouden ze zingen? In De Lievelingsboom gaat Robert de Bree op zoek naar wortels; waar komt de muziek vandaan? Waar komt hij zelf vandaan, als Nederlander met Poolse, Chinese en Indische roots? Waar komen zijn instrumenten vandaan en waar komen hun verhalen vandaan? Op het scherpst van de snede, de snede tussen mens en muziek, tussen muziek en verhaal, tussen concert en gesprek, zoekt hij naar dat stukje meer dan alleen die prachtige muziek, van bijvoorbeeld Bach, van Eyck en Piazzolla. Hij neemt het publiek graag, samen met zijn blaasinstrumenten, mee op een inspirerende reis.

Wil je voorafgaand aan het concert meer lezen over Robert de Bree? Bezoek dan zijn website www.robertdebree.nl. Het koffieconcert begint om 11.30 uur. Toegang € 10,- (Vrienden van De Zwaan Cultureel € 7,50). Kaarten zijn online te koop op www.dezwaancultureel.nl of, indien nog beschikbaar, aan de zaal.

Meer berichten