Enthousiast vrijwilligers van Meet & Eat Uitgeest.
Enthousiast vrijwilligers van Meet & Eat Uitgeest. ((Foto: G Bus))

Voor alleenstaanden, mantelzorgers en mensen in sociaal isolement

UITGEEST - Uitgeest is per 1 oktober 2019 een stichting rijker, de Stichting Meet & Eat Uitgeest. Meer dan twintig vrijwilligers zetten hun culinaire kunsten en kwaliteiten in voor alleenstaanden, mantelzorgers en mensen in een sociaal isolement.

Stichting Meet & Eat Uitgeest op eigen benen verder

Yvonne Hoogeland, voorzitter van de stichting:''We zijn begonnen als initiatief van het Rode Kruis en nu al een aantal jaren bezig. Zowel de deelnemers als de vrijwilligers zijn heel enthousiast over het werk dat Meet & Eat doet. Nu het Rode Kruis zich uitsluitend gaat richten op noodhulp en per 1 januari 2020 de sociale activiteiten afstoot, gaan we zelfstandig verder. We zijn er trots op dat we dit de inwoners van de gemeente Uitgeest aan kunnen bieden. Uiteraard met dank aan alle sponsors en vrijwilligers.''

Iedere tweede en derde vrijdag van de maand wordt er voor groepen alleenstaanden gekookt in Parochiehuis De Klop. Voor de boodschappen is samenwerking gezocht met de middenstand in Uitgeest. Veel winkeliers ondersteunen dit initiatief van harte. Er wordt met zijn allen gegeten en gekletst. Dit zijn gezellige avonden.

Yvonne: ''Voor mensen die met twee linkerhanden achter het fornuis staan en eenvoudige maaltijden willen leren koken, geven we kooklessen. In 6 lessen leert men zelfstandig een aantal basisbereidingen maken. Ook koken we één keer per maand bij alleenstaanden en mantelzorgers thuis. De deelnemers worden gekoppeld aan een vaste vrijwilliger, waardoor men elkaar leert kennen. Er is zelfs een vrijwilligersduo. Zij koken maandelijks voor twee heren. De ene keer bij de ene vrijwilliger thuis, de andere keer bij de andere. Er eens even uit zijn, eten en een praatje maken bevalt de deelnemers uitstekend.''

Alle info: www.meeteneat.com. Woont u alleen en wilt u af en toe met anderen te eten? Aanmeldingen via meeteneat@gmail.com.

Meer berichten