(Foto: F.Braaksma)

Tinnen soldaatjes op Fort aan Den Ham

REGIO - Zondag 27 oktober is Fort aan Den Ham, aan de Busch en Dam in Uitgeest weer voor publiek geopend. Van 11.00 tot 16.00 uur bent u welkom. Er is ruime parkeergelegenheid.

''We eindigen traditioneel het seizoen met een doorlopende workshop "Tinnen soldaatjes gieten en beschilderen" in het fort. Ook geschikt voor kinderen. Gietresultaten kunnen beschilderd en meegenomen worden'', aldus de organisatie van Fort aan Den Ham.

Ledendag

De Nederlandse Stichting voor Modelfiguren (NSM) heeft deze zondag zijn ledendag in het fort. Jaren 50 muziek op jaren 50 draaitafels wordt verzorgd door het Nederlands Grammofoon Genootschap.

Het fort ligt net over het spoor tussen Krommenie en Uitgeest aan de provinciale weg N203. Nu een rustige plek in het Noord-Hollandse landschap maar in de mobilisatietijden 1914-1918 en 1940 vol soldaten en kanonnen.

De vrijwilligers hebben van het fort een militair museum gemaakt met behoud van de oude sfeer. Zoveel mogelijk is het fort in de oude staat gehouden of teruggebracht met ziekenzaal, keuken, officierskantine en de manschappen privaten.

Er zijn diverse exposities te zien over de Stelling, WO-2, militaire communicatie, de linie van Beverwijk en de koloniale oorlog 1945-1950 in voormalig Ned-Indië. Het fort en fortterrein rondom is geheel toegankelijk. Kunt u op zondag niet dan is het fort ook het hele jaar door op iedere woensdag te bezoeken. Informatie op www.fortaandenham.nl.

Meer berichten