Het leven van een doodgewoon stel in 'Bedscene'.
Het leven van een doodgewoon stel in 'Bedscene'. ((Foto: Aangeleverd))

Vondel speelt bedkwartet in De Zwaan in Uitgeest

UITGEEST - Vier stellen, drie bedden, één nacht. Dat zijn normaal gesproken de ingrediënten voor een toneelstuk met het vermoeden van nooit vervulde stomende seks en veel slaande deuren van allerlei mogelijke en onmogelijke plaatsen om je te verstoppen. Maar wie dat bij deze voorstelling verwacht, komt bedrogen uit.

Vier stellen, drie bedden, één nacht

Deze ingrediënten zijn voor de schrijver Alan Ayckbourn slechts een bijzaak. Ze geven alleen maar een inkijkje in het leven van vier doodgewone stellen in alledaagse situaties. Te denken valt hierbij aan een door rugpijn gekwelde en gevelde man, een "help mijn man is klusser" figuur en een uitgeblust ouder echtpaar. Voeg daar nog een oude relatie en een portie jaloezie aan toe en Alan Ayckbourn gaat aan de slag en is als geen ander in staat om dergelijke situaties zodanig uit te vergroten, dat het op de lachspieren werkt. Je wordt als toeschouwer van de ene slaapkamer naar het andere bed getrokken. Het is dan ook geen wonder, dat dit stuk – onder de titel "Bedscènes" – op de speellijst heeft gestaan van het beroepstoneel en daarnaast door vele amateursgezelschappen door heel Nederland op de planken is gebracht.

Als toeschouwer van de ene slaapkamer naar het andere bed getrokken

Vanzelfsprekend is Vondel onder leiding van onze nieuwe regisseur Maarten Holscher – van der Borg met veel plezier en enthousiast met dit stuk aan de slag gegaan. De karakters van de stellen en hun verhoudingen tot elkaar zijn uitgediept, de situaties zijn verkend en de bedden zijn getest. Niets is aan het toeval overgelaten.

U kunt het resultaat 24, 25, 26, en 27 oktober a.s. bewonderen in "De Zwaan" Middelweg 5 te Uitgeest. De voorstellingen op donderdag, vrijdag en zaterdag beginnen om 20.15 uur. De matinee van zondag om 14.15 uur. U kunt uw kaarten à € 12,50 reserveren op onze reserveerlijn : 06 535 13 750 t.n.v. Tecla Jansen. Daarnaast zijn de kaarten verkrijgbaar bij boek- en kantoorboekhandel Schuyt, Middelweg 139, 1911 ED Uitgeest.

Meer berichten