In 2018 won De Broedmachine uit Beverwijk de IJmond Duurzaam Award.
In 2018 won De Broedmachine uit Beverwijk de IJmond Duurzaam Award. ((Foto: Aangeleverd))

Genomineerden IJmond Duurzaam Award

REGIO - Tijdens het ondernemersnetwerkevent IJmond Onderneemt wordt op dinsdag 26 november de IJmond Duurzaam Award uitgereikt. Omgevingsdienst IJmond reikt deze award jaarlijks uit aan een bedrijf dat door de hele bedrijfsvoering heen heel bewust kiest voor duurzaam ondernemen. De genomineerden voor dit jaar zijn De Noord-Hollandse Bierbrouwerij uit Uitgeest, Natural Plastics uit Heemskerk en We Love the Planet uit Beverwijk.

De genomineerden laten alle drie zien hoe belangrijk en logisch het is om nu door te pakken op duurzaam ondernemen. Alle drie de genomineerden laten zien hoe duurzame ondernemen leidt tot bijzondere producten. Een jury bestaande uit wethouder en ondernemers, waaronder de winnaar van vorig jaar, bepaalt wie op 26 november de IJmond Duurzaam Award in ontvangst mag nemen.

Noord-Hollandse Bierbrouwerij

De Noord-Hollandse Bierbrouwerij richtte in 2012 een eigen productie-brouwerij op in Uitgeest. In 2018 verhuisde de brouwerij naar de jachthaven van Uitgeest. Vanuit de nieuwe brouwerij in Uitgeest worden, op kleine schaal, ruim 150 soorten bier gebrouwen; eigen bier en bier in opdracht. De brouwerij is ook te 'huur'.

Natural Plastics

Natural Plastics ontwerpt, fabriceert en vermarkt producten die geen schade aanbrengen aan de natuur. De producten vinden hun oorsprong in reststromen van de agri- en tuinbouw. Met één van deze producten, de ondergrondse boomverankering, was Natural Plastics eerder al succesvol. In 2012 won het bedrijf de Sustainable Hero Award.

We Love the Planet

We Love the Planet is een bedrijf waar de IJmond trots op kan zijn! Deze nieuwkomer in onze regio produceert 100% natuurlijke deodorants, geurdiffusers en geurkaarsen. Sinds de start, tweeënhalf jaar geleden, verkoopt We Love the Planet haar producten op dit moment in meer dan 21 landen.

IJmond Onderneemt wordt al weer voor de tiende keer georganiseerd.

Deze netwerkavond in feestelijke entourage wordt dit jaar afgetrapt met een bijzonder optreden van Rob Urgert en Joep van Deudekom (bekend van het televisieprogramma De Kwis). Via foto's, filmpjes en experimenten brengen zij in deze unieke quiz het publiek bij wat hen te doen staat om succesvoller te worden dan hun collega. Dagvoorzitter van het programma is Bernard Lensink, General Manager Landgoed Duin & Kruidberg.

In A9 Studio's

Het event vindt plaats in de A9 Studio's in Uitgeest. De inloop start om 16.30 uur. Meer info op www.ijmondonderneemt.nl. Op deze website kunnen ondernemers zich ook aanmelden voor het event.

Meer berichten