Kinderen van basisscholen uit Beverwijk, Heemskerk, Castricum en Uitgeest ontbijten in het kader van het Nationaal Schoolontbijt met hun burgemeester.
Kinderen van basisscholen uit Beverwijk, Heemskerk, Castricum en Uitgeest ontbijten in het kader van het Nationaal Schoolontbijt met hun burgemeester. ((FloorFoto))

Leerlingen ontbijten met burgemeesters

REGIO - Kinderen van verschillende basisscholen uit Beverwijk, Heemskerk, Castricum en Uitgeest ontbijten in het kader van het Nationaal Schoolontbijt met hun burgemeester. De schoolkinderen zullen naar het gemeentehuis gaan waar een uitgebreid ontbijt op hen zit te wachten.

In het kader van Nationaal Schoolontbijt

Ook maken de schoolkinderen kennis met hun burgemeester. Daarbij doet de burgemeester namens de gemeente tevens een donatie aan Het Vergeten Kind, dat centraal staat bij het Nationaal Schoolontbijt.

De Ark, Sokkerwei, Panta Rhei en De Molenhoek zijn uitgenodigd

In Heemskerk schuiven de leerlingen van Basisschool De Ark aan op woensdag 6 november samen met burgemeester Mieke Baltus. Op 6 november gaan ook de kinderen van Basisschool Sokkerwei in Castricum aan het ontbijt met burgemeester Toon Mans. In Beverwijk zijn de schoolkinderen van Basisschool Panta Rhei welkom op vrijdag 8 november bij burgemeester Martijn Smit. Ook op deze vrijdag ontbijten scholieren van De Molenhoek uit Uitgeest gezamenlijk met burgemeester Wendy Verkleij.

Zeventiende keer

In Noord-Holland gaan in totaal in 28 gemeenten burgemeesters gezamenlijk ontbijten met scholieren van basisscholen in het kader van het Nationaal Schoolontbijt dat voor de zeventiende keer wordt georganiseerd.

Burgemeesters en scholieren geven samen het gezonde voorbeeld

Het Nationaal Schoolontbijt is de week waarin een half miljoen kinderen samen gezellig en gezond ontbijten op 2.750 basisscholen, vinden ook Burgemeestersontbijtjes plaats. Zo geven burgemeester en scholieren samen het gezonde voorbeeld. In totaal doen 250 burgemeesters in het hele land mee.

Het Vergeten Kind

Veel van hen betalen symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen met een donatie aan Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn.

Rust en aandacht

Zodat deze kwetsbare kinderen weer rust vinden en aandacht krijgen. Om rust en aandacht draait het ook bij deze editie van de ontbijtweek met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt!

Meer berichten