Green Book is een hartverwarmende feelgood roadmovie.
Green Book is een hartverwarmende feelgood roadmovie. ((Foto: Aangeleverd))

Green Book in Filmhuis De Zwaan

UITGEEST - Vrijdag 8 november presenteert De Zwaan Cultureel de film Green Book in Dorpshuis De Zwaan in Uitgeest. Green Book is een hartverwarmende feelgood roadmovie gebaseerd op ware gebeurtenissen. Viggo Mortensen en Mahershala Ali spelen de sterren van de hemel in een bijzonder verhaal over de vriendschap tussen de concertpianist Don Shirley en zijn chauffeur en lijfwacht Tony Lip. Samen reizen zij in de jaren '60 door het zuiden van de Verenigde Staten waar ze geconfronteerd worden met racisme en de enorme verschillen in hun karakters.

De titel van de film verwijst naar The Negro Motorist Green-Book, een reisgids door Victor Hugo Green uit de periode van de racistische Jim-Crow-wetten. De gids informeerde Afrikaans-Amerikaanse reizigers over hotels, horeca en garages waar ze welkom waren en steden waar ze na zonsondergang niet mochten verblijven.

Green Book is een van de meest besproken films van 2019 en bekroond met drie Golden Globes en drie Oscars voor de beste film, beste scenario en beste mannelijke bijrol voor acteur Ali. Deze film wordt gepresenteerd in samenwerking met Vrijwilligers Informatie Punt Uitgeest.

De film is geschikt voor 12 jaar en ouder. De zaal is open vanaf 19.45 uur en de film begint om 20.15 uur. Toegang € 6,- (Vrienden van de Zwaan € 5,-). Kaarten zijn online te koop op www.dezwaancultureel.nl of, indien nog beschikbaar, aan de zaal.

Meer berichten