Black Friday is op vrijdag 29 november.
Black Friday is op vrijdag 29 november. ((Foto: Aangeleverd))

Black Friday: kopen met knalkortingen

REGIO – Black Friday vindt dit jaar plaats op vrijdag 29 november. Denk je aan Black Friday dan denk je aan drommen mensen die met hun neus tegen de etalageramen geplakt staan. Zodra de deuren opengaan, tuimelen de koopjesjagers over elkaar heen om de mooiste aanbiedingen te scoren. Ook de winkels in deze regio hebben het - van oorsprong Amerikaanse - evenement volledig omarmd. Niet onlogisch, want voor Noord-Hollanders klinkt 'een koopje' als muziek in de oren.

Je kunt online veel spullen kopen, maar veel leuker is om bij de winkels bij jou om de hoek de aanbiedingen te scoren. De hele regio doet volop mee aan Black Friday.

Thanksgiving

De oorsprong van Black Friday ligt in de Amerikaanse stad Philadelphia, waar de term in de jaren '50 voor het eerst werd gebruikt door de politie, verwijzend naar de enorme verkeersdrukte in de stad op de dag na Thanksgiving. De koopgekte na deze Amerikaanse feestdag is verklaarbaar, zoals in Nederland op 6 december de chocoladeletters in prijs halveren. In Nederland staat Black Friday los van een feestdag, maar cadeaus met fikse kortingen kopen in de toch al dure decembermaand wordt elk jaar populairder.

Gekke acties

Alle ondernemers spelen in op Black Friday. Bij de autodealer koop je bijvoorbeeld een auto met dikke korting. Zo rij je dus voordelig naar een mooi stadje en zit je binnen notime met je billen in een leuk restaurantje. Over billen gesproken. Tijdens Black Friday zet je er met fikse korting zo een tattoo op. En voor een paar euro extra heb je er een piercing bij!

Prijsonderzoek

Trap niet zomaar in alle aanbiedingen. Niet alle deals die je op Black Friday kunt scoren zijn superdeals. Daarom is het handig om de prijzen van de spullen die je wilt hebben bij te houden zodat je weet of een aanbieding echt een aanbieding is. Wil je niet je net gestorte salaris in één avond verbrassen? Maak dan een lijstje voor Black Friday, want het is verstandig om jezelf af te vragen of je echt drie scheerapparaten of zes kurkentrekkers nodig hebt.

Aanbiedingen

Vast staat dat je op Black Friday zeer interessante aanbiedingen kunt scoren. Ook in deze krant vind je veel acties en scherpe kortingen van deelnemende winkeliers, dus trek je schoenen aan en grijp je kans!

Meer berichten