Burgemeester Wendy Verkleij-Eimers (midden) tussen haar wethouders van Uitgeest.
Burgemeester Wendy Verkleij-Eimers (midden) tussen haar wethouders van Uitgeest. ((Foto: website gemeente Uitgeest))

Wendy Verkleij burgemeester van Noordwijk

UITGEEST - Wendy Verkleij-Eimers (1963) is de nieuwe beoogd burgemeester van de gemeente Noordwijk. Dat heeft de raad van de Zuid-Hollandse gemeente bekendgemaakt. Verkleij was sinds 2015 eerste burger van Uitgeest. Daar gaan ze haar missen, maar het gemeentebestuur is trots dat de burgemeester deze stap kan zetten en wenst haar een mooie, uitdagende tijd toe.

Nieuwe uitdaging voor 'eerste burger' van Uitgeest

Wendy Verkleij: "Dit is eerder dan gedacht, maar sommige kansen komen maar eenmaal voorbij. Uitgeest is een parel met een krachtige identiteit en ik ben trots dat ik hier sinds 15 januari 2015 burgemeester mocht zijn."

De gemeente Noordwijk is sinds 1 januari een fusiegemeente van Noordwijk en Noordwijkerhout en telt bijna 43.000 inwoners. Verkleij was eerder wethouder in de Zuid-Hollandse gemeente Bodegraven-Reeuwijk (2011-2015).

De raad van Noordwijk heeft Wendy Verkleij afgelopen week voor het eerste burgerschap van Noordwijk voorgedragen bij de minister van Binnenlandse Zaken. De preses van de vertrouwenscommissie maakte de voordracht bekend. De burgemeester van Uitgeest werd daarbij gezien als iemand die verbindend kan zijn. Maar ook als een integer en daadkrachtig persoon.

'Ze is een daadkrachtig, integer en verbindend persoon'

Verkleij (56 jaar) is al jaren lid van de VVD. Eerder was zij raadslid in de gemeente Reeuwijk (Zuid-Holland) voor Reeuwijks Belang. Voor die partij werd zij wethouder in Reeuwijk nadat deze gemeente samenging met Bodegraven.In Noordwijk krijgt Verkleij ook te maken met een net gefuseerde gemeente.

'Een mooie kans die nu voorbij komt'

In Uitgeest is Verkleij al vijf jaar werkzaam als burgemeester. De overstap naar Noordwijk beschouwt zij als een mooie uitdaging. ''Een mooie kans die nu voorbij komt'', aldus Verkleij.

Meer berichten