Monty Python's Life of Brian te zien in het Dorpshuis in Uitgeest.
Monty Python's Life of Brian te zien in het Dorpshuis in Uitgeest. ((Foto: Aangeleverd))

Filmhuis De Zwaan: Monty Python's Life of Brian

UITGEEST- Een echte klassieker dit keer bij Filmhuis De Zwaan Cultureel. Op vrijdag 13 december is de film Monty Python's Life of Brian te zien in het Dorpshuis. Deze legendarische komedie uit 1979 keerde op 18 april ter ere van het 40-jarig jubileum voor even terug in de bioscoop.

Op vrijdag 13 december in Uitgeest

Monty Python's Life of Brian was de derde film van de Britse komediegroep Monty Python, die vooral in de jaren zeventig furore maakte. In de film, een satirische komedie, krijgt de jonge Brian van Nazareth het aan de stok met de Romeinen. Hij wordt tegen zijn wil aangezien voor Messias en gekruisigd. De film zorgde destijds voor veel beroering en werd in verschillende landen verboden.

Tijdloos

De film is tijdloos in zijn kritische oneerbiedige boodschap en in zijn dwarse, eigenzinnige humor. Hoewel hij dus al veertig jaar oud is, blijft de film volgens de mannen van de komediegroep actueel. Life of Brian mag zich dan 2000 jaar geleden afspelen, het verhaal houdt ons een spiegel voor aangaande problemen van vandaag de dag. De zaal is open vanaf 19.45 uur en de film begint om 20.15 uur. Toegang € 6,- (Vrienden van de Zwaan € 5,-). Kaarten zijn in de voorverkoop alleen online (www.dezwaancultureel.nl) te bestellen, of, indien nog beschikbaar, aan de zaal. Adres: Middelweg 5, 1911 EA Uitgeest.

Meer berichten