Arthur van Dijk, Commissaris van de Koning (links) en Gerrit Goedhart, de waarnemend burgemeester van Uitgeest.
Arthur van Dijk, Commissaris van de Koning (links) en Gerrit Goedhart, de waarnemend burgemeester van Uitgeest. ((Foto: Aangeleverd))

Gerrit Goedhart waarnemend burgemeester Uitgeest

REGIO - In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Uitgeest heeft Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland, met ingang van 27 januari 2020 de heer Gerrit Goedhart benoemd tot waarnemend burgemeester.

De huidige burgemeester Wendy Verkleij is per 27 januari 2020 benoemd tot burgemeester van Noordwijk.

Beleid

Door het vertrek van mevrouw Verkleij ontstaat een vacature burgemeester Uitgeest. Het is beleid om een waarnemend burgemeester te benoemen in gemeenten waar het op voorhand vaststaat dat de burgemeesterloze periode langer dan drie maanden gaat duren.

Tussen 1994 en 2002 was hij gemeenteraadslid in Amsterdam

Tussen 1994 en 2002 was hij gemeenteraadslid in Amsterdam en van 1998 tot 2002 was hij fractievoorzitter van het CDA in de Amsterdamse gemeenteraad. Voordat hij burgemeester werd, was hij werkzaam als hoofd maatschappelijke opvang en verslavingsbeleid bij de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Amsterdam.

Noordwijkerhout

Daarvoor was hij beleidsmedewerker maatschappelijke en geestelijke gezondheidszorg bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Ook was Goedhart beleidsmedewerker maatschappelijke en geestelijke gezondheidszorg

Burgemeester Gerrit Goedhart (64) van Noordwijkerhout werd door de gemeenteraad voorgedragen voor herbenoeming. De CDA'er is daar al sinds 2005 burgemeester. In december 2017 ging hij zijn derde ambtsperiode in. De gemeenteraden van Noordwijk en Noordwijkerhout hebben op 6 juli 2017 besloten om op 1 januari 2019 samen te gaan tot een nieuwe gemeente Noordwijk. Na de gemeenteraadsverkiezingen van november 2018 in Noordwijk en Noordwijkerhout zal de nieuwe gemeenteraad een besluit nemen over de benoeming van de burgemeester van de fusiegemeente.

Meer berichten