Gaat de 59e editie van de Avondvierdaagse Uitgeest dit jaar door?
Gaat de 59e editie van de Avondvierdaagse Uitgeest dit jaar door? ((Foto: Aangeleverd))

Avondvierdaagse Uitgeest in gevaar door tekort aan vrijwilligers

UITGEEST - De Avondvierdaagse in Uitgeest is een populair evenement. Het is een jaarlijkse traditie die hopelijk dit jaar alweer voor de 59e keer gaat plaatsvinden. Per avond lopen er zo'n 1000 wandelaars mee. Het zijn gezellige avonden, voor zowel kind als volwassene. Het is een geweldig gezicht om de stoet wandelaars door het mooie Uitgeest te zien wandelen.

Maar een avondvierdaagse komt niet vanzelf tot stand. Daar zijn veel mensen voor nodig. Op dit moment is de veiligheid voor de wandelaars niet te garanderen door een dringend tekort aan vrijwilligers. En dan met name in de functie van verkeersregelaar.

Zo is de organisatie dringend op zoek naar nieuwe verkeersregelaars

Om als verkeersregelaar ingezet te kunnen worden dien je minimaal 16 jaar te zijn en dient er een instructie gevolgd te worden via internet. Deze instructie bestaat uit verkeersfilmpjes met bijbehorende vragen. Daar ben je ongeveer een uur mee bezig. Na het behalen van de instructie ben je inzetbaar als verkeersregelaar. Tijdens de avondvierdaagse zorg je ervoor dat de wandelaars veilig kunnen oversteken. Dit doe je minimaal in tweetallen op een aangewezen plek.

Het is zeker niet verplicht om alle vier de avonden te komen helpen. Als je twee of drie avonden kan helpen is dat uiteraard ook helemaal goed.De avondvierdaagse Uitgeest is van maandag 20 april tot en met donderdag 23 april 2020.

Er zijn echt nog veel verkeersregelaars nodig. Laten we ervoor zorgen dat dit mooie evenement behouden blijft voor Uitgeest, meld je dus aan als vrijwilliger. Voor meer informatie of het aanmelden kan je contact opnemen met Marcel Roozendaal, 06-12290247 of via : avondvierdaagse_uitgeest@hotmail.com

Meer berichten