Liverpool keert terug op het ICGT

Algemeen
Een speler van Liverpool in actie tegen AZ.
Een speler van Liverpool in actie tegen AZ. (Foto: Aangeleverd)

UITGEEST - De 35e editie van het ICGT belooft een wel héél bijzondere te worden. Champions League-winnaar Liverpool doet namelijk mee aan deze jubileumeditie Daarmee keert deze wereldtopper na elf jaar terug in Uitgeest.

35e editie met Champions League-winnaar als deelnemer

In 2009 speelde de Engelse club ook al op het ICGT. Toen eindigde Liverpool niet bij de beste drie, dus het is duidelijk: de club van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum is uit op eerherstel. Liverpool komt daarom met de sterkste bezetting naar Uitgeest. Goed nieuws, want de club staat bekend om zijn sterke jeugdopleiding. Een goed voorbeeld is Trent Alexander-Arnold, die in de basisopstelling stond in de gewonnen Champions League-finale tegen Tottenham Hotspur.

Liverpool is de eerste naam die de organisatie bekend kan maken voor ICGT 2020. Het belooft een bijzondere editie te worden, maar niet alleen omdat het een jubileumeditie is.

FC Uitgeest

Op het 35e ICGT is FC Uitgeest namelijk de enige Nederlandse deelnemer. Daarmee belooft het ICGT een mooier deelnemersveld dan ooit te krijgen, met ontzettend veel verschillende speelstijlen en voetbalculturen. Kortom, een écht voetbalfeest waar voetbaldieren en gezelligheidsmensen weer hun hart kunnen ophalen.

Trots

Toernooidirecteur Mats Idema is trots dat het ICGT zo'n mooie naam weet te strikken. "Met Liverpool halen we de absolute wereldtop naar ons mooie toernooi", vertelt hij. "Het is de regerend Champions League-winnaar, dus mooier kan bijna niet. Al blijven we met alle vrijwilligers hard werken om nóg meer namen van wereldformaat naar Uitgeest te halen. Daarover mogen we de komende weken meer bekendmaken."

Het 35e ICGT is op 31 mei en 1 juni 2020. Uiteraard is de entree gratis en staat het hele weekend op Sportpark De Koog in het teken van sport en gezelligheid. Op de hoogte blijven? Volg dan Facebook-pagina en Instagram-kanaal voor het laatste nieuws en kijkjes achter de schermen.