Open Podium De Zwaan Cultureel met veelzijdig muzikaal programma

Algemeen
De formatie Pearly Gate.
De formatie Pearly Gate. (Foto: Krek)

UITGEEST - Elke maand vindt bij De Zwaan Cultureel in Uitgeest het Open Podium plaats, deze maand is dat op 22 februari met weer een zeer afwisselend akoestisch programma. Van traditionele Ierse, Schotse en Joodse muziek tot moderne popsongs. De volgende artiesten treden op (in willekeurige volgorde): Will Wayne, een 24-jarige singer/songwriter uit het zonnige Limburg. Folkmuziek geïnspireerd door artiesten als Townes van Zandt, Guy Clark en Steve Earle.

Pearly Gate, akoestische band. Zes enthousiaste en ervaren muzikanten die hebben deelgenomen aan muziekprojecten als de rockopera 'Tommy' van de Who, de integrale uitvoering van 'The Last Waltz' van de Band en een 'Tribute to Bob Dylan'. Bezetting: meerstemmige zang, gitaar, bas, dwarsfluit, harmonica, dulcimer, mandoline en percussie. Nu muziek van onder anderen: Joni Mitchell, Magna Carta, James Taylor, Doobie Brothers, Crowded House, Neil Young, Thorns, CS&N.

Freilach, Klezmer van 11 muzikanten. Joodse muziek, veelal bedoeld voor bruiloften en partijen. Orkestleider Bertie Buis van Tongeren, bezetting: Accordeon, piano, dwarsfluit, klarinet, contrabas, tenorsax en gitaar. Johan Kruizinga, gitaar en zang en een oude bekende van het Open Podium. Johan bespeelt veel podia als professioneel muzikant maar maakt graag tijd vrij om voor het publiek te spelen. Repertoire Popmuziek: Je kan het zo gek niet bedenken of hij speelt het. Krek, Keltische folk. Vooral Iers en Schots, maar ook traditionele muziek uit Wales, Bretagne, Galicië en de Appalachen. Bezetting: zang, diverse fluiten, concertina, mondharmonica, gitaar, cajon, Schotse 'small pipes' en 'reel pipes', en Ierse Uilleann pipes. Puur Christie. Christie van der Stal met muziek van haar debuutalbum 'Ontdekkingstocht': Meerstemmige zang, piano en gitaar.

De soundcheck is van 19.15 - 20.15 uur, het programma loopt van 20.30 tot 23.30 uur. De toegang is zoals altijd gratis. Locatie: Dorpshuis De Zwaan, Middelweg 5 Uitgeest. Het volgende Open Podium vindt plaats op 21 maart. Meer informatie is te vinden op de site van De Zwaan Cultureel: www.dezwaancultureel.nl.