Aanstormend Portugees orgeltalent in Uitgeest

Algemeen
Orgeltalent Antònio Pedrosa.
Orgeltalent Antònio Pedrosa. (Foto: Aangeleverd)

UITGEEST – In de schitterende RK-pseudobasilieke OLVG-kerk aan de Langebuurt 37 bespeelt het aanstormend Potugees orgeltalent Antònio Pedrosa het indrukwekkende Romatische Adema hoofd-orgel en het Adema barok-orgel.

Tijdens dit matinee concert hoort u Antònio als solist met o.a. werken van J.S. Bach, César Franck en Louis Vierne en u hoort hem ook als begeleider van de bas/bariton Ronald Willemsen.

Concert: 1 maart aanvang 15.00 uur - slottijd 16.15 uur. Entree is vrij, maar er is wel een deur collecte.

Op jonge leeftijd

Het talent van Antònio was op jonge leeftijd al zichtbaar. Hij nam deel aan de verschillende masterclasses, zoals de eerste "Junior Academy of Early Music" in ESMAE (Superior School of Music of Oporto), met Ana Mafalda Castro (klavecimbel), de "XII International Early Music Course van ESMAE / ESML" (Superior School of Music van Lissabon) met João Vaz en José Luíz Uriol.

Antonio studeert momenteel (het derde jaar van de orgel bachelor) aan het Conservatorium van Amsterdam. Zijn hoofdvakdocent is Pieter van Dijk/stadsorganist van Alkmaar. Ronald Willemsen wordt dankzij zijn sonore klank en grote bereik ook wel de Rebroff van de lage landen genoemd.