Republiek Elektriek brengt middag vol kunst en cultuur

Nieuws
Afbeelding
(Foto: PR)

Op zaterdag 22 oktober organiseert Republiek Elektriek van 12.00 tot 20.00 uur op verschillende locaties rond de Weimarstraat weer een scala een leuke kunst- en cultuuractiviteiten voor jong en oud.

Van live muziek tot theater en dans, en van proeverijtjes tot een weggeefmarkt en verschillende workshops: wijkcentra en ondernemers bundelen de krachten om er een prachtige dag van te maken.

Zelf een pompoen uitsnijden voor Halloween? Bij de Regenvalk op het Regentesseplein kunnen buurtkinderen tussen 13.00 en 17.00 uur hun lol op tijdens de workshop pompoen snijden onder begeleiding. Na afloop mag de pompoen uiteraard mee naar huis, maar doneren aan een ondernemer uit de straat is ook mogelijk, en daar valt nog een leuke prijs mee te winnen! Of doe mee aan een workshop kostuumsmaken of pannenkoeken versieren in de Copernicus.

Ook zijn er verschillende theatervoorstellingen te bezoeken in en rond de Weimarstraat. Zo is er een dubbele voorstelling om 19.00 uur in Zaal 3, onderdeel van het Nationale Theater, aan De Constant Rebequeplein 20A en om 15.00 uur een kindervoorstelling in de Copernicus. Maar daarnaast zijn er ook heerlijke proeverijtjes van Vino Vero en Lolapalooza. De kunstliefhebber kan terecht bij Nestruimte, waar van 12.00 tot 17.00 uur de expositie Non-profit at all costs te bezoeken is, waarin acht kunstenaars de krachten bundelen om een verhaal te vertellen over solidariteit en hoe vormen van actie en protest bij kunnen dragen aan saamhorigheid. 

Live muziek kan natuurlijk niet ontbreken op deze dag. Voor een goedgevulde muzikale middag kunnen liefhebbers terecht bij WijWeimar, waar van 13.30 tot 20.00 uur een gevarieerd programma klaar staat vol muziek, dans en theater. Het volledige programma is hier te vinden.