Proef de zomersfeer op het Uitgeestermeer

Algemeen
Proef de zomersfeer op het Uitgeestermeer. (Foto: aangeleverd)
Proef de zomersfeer op het Uitgeestermeer. (Foto: aangeleverd)

UITGEEST - Voor meerminnen en meermannen. “Wij zoeken bootsvrouwen en bootsmannen met lef”, opent Theo Koning van kanovereniging Uitgeest enigszins cryptisch.

De kanovereniging bestaat sinds 1989 en heeft ongeveer 100 leden. Zij komen niet alleen uit Uitgeest, maar ook uit de directe omgeving; Heemskerk, Beverwijk en Castricum. Woensdag 19 en 26 augustus zijn er vanaf 19.00 uur zogenoemde instapavonden om kennis te maken met kanovaren.

Koning: “Kanovaren is pure, recreatieve watersport. Gemakkelijk te leren, niet duur en heerlijk ontspannend. De ideale sport voor ons waterrijke land en met een kano kom je op de mooiste plekjes, ook waar andere watersporters niet kunnen komen.”

Geen eigen kano of kajak

De vereniging heeft de beschikking over een loods aan de gemeentehaven van Uitgeest. In deze loods bevinden zich ongeveer 100 ligplaatsen, een kantine en kleedruimte. “Vanuit de gemeentehaven zit je binnen drie minuten op het Uitgeestermeer.”

Het vaarseizoen loopt van half april tot half oktober, maar ook buiten deze periode is er een aantal actieve leden, die de elementen niet schuwen en de hele winter doorvaren. “Voor leden die (nog) geen eigen kajak of kano hebben, beschikken we over een bescheiden maar gevarieerde ‘vloot’ waar zij gebruik van kunnen maken.”

Kijk voor meer informatie op www.kanovereniging-uitgeest.nl, op Facebook of neem contact op met Theo Koning: tel. 06-46192640.