Rijbewijskeuring ouderen in Uitgeest

Algemeen
75+, nog fit en vitaal. Ga naar de rijbewijskeuring in Uitgeest.
75+, nog fit en vitaal. Ga naar de rijbewijskeuring in Uitgeest. ((Foto: Regelzorg))

UITGEEST - Een medische keuring voor het verlengen van het rijbewijs is nodig als iemand 75 jaar of ouder is of bent of wanneer men een groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen.

Of wanneer om medische reden een arts moet worden bezocht, op voorschrijven van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). In Uitgeest is de eerstvolgende rijbewijskeuring voor senioren maandag 28 september. Deze vindt plaats in het Cultureel Centrum aan de Hogeweg 8.

De eerste stap is het kopen van een zogenoemde gezondheidsverklaring. Deze moet worden ingevuld en opgestuurd naar het CBR. Als antwoord volgt van het CBR een verslag (soms meer dan één), dat de keuringsarts moet invullen. Op dat moment kan pas een afspraak worden gemaakt voor de keuring.

Regelzorg neemt ouderen een hoop werk uit handen. Een woordvoerster: “De artsen waar Regelzorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal voor de mensen in en versturen deze direct naar het CBR. Meer informatie over de procedure staat op de website van Regelzorg.”

Voor aanvullende vragen of een afspraak maken: www.regelzorg.nl, tel. 088-2323300.