4 onmisbare kledingitems voor de man

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Over het algemeen vinden mannen het lastig om hun kleding op de juiste manier te combineren. Wanneer je om je heen kijkt, zie je de meeste uiteenlopende combinaties die zo nu en dan goed zijn uitgekozen, maar de gekozen outfit kan ook zeer misstaan. Om er als man zeker van te zijn dat je er goed uit ziet, kies je vaak dezelfde outfit. Gelukkig ben jij niet de enige, want vele mannen doen dit. Eén van de redenen is, omdat ze dan van iemand gehoord hebben dat ze er goed uit zien. Een goede outfit begint bij enkele basis herenkleding stukken. Benieuwd naar wat deze basis items zijn? Lees dan snel verder.

1. Een chino

De chino is groot geworden dankzij het Amerikaanse merk Dockers. Zij haalden hun inspiratie bij het Amerikaanse leger, die de broeken uit stevig katoen maakten en van praktische zakken voorzagen. De chino is uitgegroeid tot een uitstekend alternatief voor de spijkerbroek. Het brengt wat variatie en kleur in je kleerkast. Bovendien zit een chino minstens even lekker en ziet er vaak net wat beter uit dan een spijkerbroek. 

Met een chino in een donkere kleur kun je niets verkeerd doen. Het valt met zowat elke andere kleur te combineren: met een wit of blauw overhemd, met een wit T-shirt of met een mooie pullover. Het kan allemaal. Een chino is daarmee een multi inzetbaar kledingstuk en geschikt voor (bijna) alle gelegenheden.

2. Een donkere blazer 

Vooral voor de iets formele gelegenheden mag een blazer, ook wel colbert genoemd, niet ontbreken uit je garderobe. Kies bij voorkeur voor een casual model, zo oog je iets sportiever dan met een kostuumjasje. En het is makkelijker combineerbaar.

Qua kleur kun je het best kiezen voor een donkere blazer, dat valt met veel te combineren. Donkerblauw is bijvoorbeeld een veilige en tijdloze keuze. Een blauwe blazer kun je zowel voor casual als formele gelegenheden dragen.

Bij de aankoop van een blazer is vooral de fit heel belangrijk. Zorg ervoor dat hij goed aangesloten zit om je lichaam. Wanneer je er een overhemd onder draagt, dienen de mouwen van het overhemd er ongeveer 1 tot 2 centimeter uit te steken. Bovendien kun je een blazer over je effen T-shirt dragen. 

3. Effen T-shirts

Effen shirts, onmisbare kledingstukken uit de mannen garderobe. Een effen shirt kun je gemakkelijk dragen boven een spijkerbroek of chino. Bovendien dragen vele heren het effen shirt tijdens het sporten of wanneer je lekker onderuitgezakt zit op de bank. Een effen shirt draag je normaliter het gehele jaar door. Zorg er wel voor dat je het heren T-shirt op tijd vervangt. Je partner zit niet te wachten op een penetrante geur wanneer je je arm om je partner slaat

Tevens kun je qua effen shirts kiezen voor een ronde hals of V-hals. Een V-hals T-shirt oogt over het algemeen vlotter en zijn zeer geschikt voor wanneer het warm is. Daarnaast zijn ze effen shirts vaak verkrijgbaar in een extra lange T-shirts variant. Zeer geschikt voor de lange man. 

4. Een kwalitatieve riem

Onmisbaar in een mannenkleerkast: een riem. Investeer steeds in een kwalitatief exemplaar, want riemen zijn tijdloos en gebruik je vaak. Bruine of zwarte riemen passen meestal perfect bij de schoenen en zijn dus veilige keuzes. Wie graag een extra touch aan zijn look geeft, kan evenwel voor een iets meer bijzonder exemplaar gaan. Een frisse, opvallende kleur, een andere textuur of een gewaagde print: het kan je look dat extra tikkeltje flair geven. 

De iets gewaagdere riem hoeft helemaal niet te passen bij je schoenen. Draag hem samen met een fancy paar sneakers of andere casual schoenen. Op die manier geef je je outfit wat karakter en breng je hem in de perfecte balans.

Wanneer je bovenstaande kledingitems in je kast heb hangen, ga je elke dag stijlvol en goedgekleed de deur uit. Zo hoef je niet meer onzeker te zijn over je outfit. 

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)