Prelux Design, specialist in variabele maatvoering

Algemeen
Barry Huisman bespreek de wensen.
Barry Huisman bespreek de wensen. (Foto: Leo Tillmans)

UITGEEST - Eerder een begrip in de regio ónder het Noordzeekanaal, maar nu ook daarbóven. De expansiedrift van Prelux Design heeft geleid tot een werkplaats in het centrum van Uitgeest en sinds 22 september een prachtige showroom aan het Gladiolenpad 1-3.

Prelux Design kan bogen op een nu al roemruchte historie. Eigenaar Barry Huisman, zette 20 jaar geleden de eerste stappen met Prelux Design, in het maken van pronkstukken voor het interieur volgens een ambachtelijke, kwalitatief hoogwaardige werkwijze. Hij doorliep succesvol het Hout- en Meubileringscollege en legde daarmee de basis voor de samensmelting van gedreven meubelmaker, meedenkende interieuradviseur en vooral creatief vakman.

De roots van Prelux Design liggen in Haarlem. Sinds zes jaar is het bedrijf ook in Santpoort-Noord aan de Hoofdstraat 215 een bekend gezicht. En daar is nu de showroom in Uitgeest bijgekomen. “Meubelen in variabele maten, dat is ons credo”, opent Barry enthousiast. En vooral de inpasbaarheid in elk interieur: antiek, klassiek, modern of net opgeleverd. Met creatieve oplossingen voldoen aan wensen van de particulier of het bedrijfsleven, dat is onze specialiteit.”

De werkstrategie van Prelux Design is helder. Barry: “Na een eerste gesprek wordt al snel duidelijk wat de verlangens zijn. Het kan gaan om een wandmeubel, waarin de tv volledig uit het zicht moet. Of om een decoratieve totaalinrichting. Wij werken graag aan de hand van beschikbare budgetten van de klant. Daarop baseren wij in overleg de materiaalkeuze en bespreken we de mogelijkheden. Dan maakt alles duidelijk voor alle partijen. Werken met massief hout, houtfineer, laminaatvarianten of andere samenstellingen, alles is bespreekbaar.” Prelux Design gaat na het inventariseren van de klantwensen aan de slag, maakt vervolgens een ontwerp en geeft een richtprijs af. “We maken eerst een zogenoemd ruw ontwerp, er volgt eventueel een 3D presentatie en op- of aanmerkingen worden ter vervolmaking van het gewenste meubelproduct meegenomen. Vanaf het akkoord op de offerte en de werktekening kennen we een levertijd van zes tot acht weken. Natuurlijk afhankelijk van de omvang van de opdracht.” Barry vervolgt: “We werken met vaste meubelmakers en installateurs. We hebben alles in eigen hand. De productie vindt plaats in onze fabriek in Polen. Vanuit daar komt het maatwerk hiernaartoe en wordt alles door onze specialisten bij de klant geïnstalleerd.”

Vermeldenswaardig is, dat Prelux Design, naast het maken van maatwerkmeubelen, onder de naam Area77, ook een eigen meubellijn aan het ontwikkelen is. Deze zal na lancering via diverse meubelwinkels in het land verkocht worden. Meer informatie: www.prelux-design.nl, info@prelux-design.nl, tel. 023-5314191.

Een deel van de showroom.