Strijd deze week samen tegen criminaliteit

Algemeen
Afbeelding
((Foto: aangeleverd))

UITGEEST - Een bekende die snel geld nodig heeft? Niet-geleverde mondkapjes? Een vage websitelink? In tijden van corona zoeken criminelen naar andere manieren om mensen geld af te troggelen.

Aantal woning inbraken in Uitgeest daalde ook

Waar het aantal woninginbraken - ook in Uitgeest - ttijdens de coronacrisis juist daalde, steeg het aantal meldingen van online oplichting. Tijdens deze Week van de Veiligheid - nog tot en met 11 oktober - zetten de IJmond gemeenten, brancheorganisaties en politie zich in om inwoners weerbaar te maken tegen criminaliteit.

Volg gemeente online

Helaas gaan veel activiteiten niet door in verband met corona. Daarom zijn de IJmond gemeenten er vooral online. Volg als ondernemer een online overvaltraining, lees wat je als inwoner van Uitgeest moet doen bij inbraak of geef je op voor Burgernet; een kleine greep uit de tips die tot en met 11 oktober via de Facebook- en Twitterpagina van IJmond gemeenten kunnen worden gedeeld.

Week van de Veiligheid

Tijdens coronatijd en de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit toe. Ondernemers en hun medewerkers kunnen veel ellende voorkomen door preventieve maatregelen te nemen. Week 41 (5 - 11 oktober 2020) is daarom omgedoopt tot de Week van de Veiligheid.

De week om het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen. Koninklijke Horeca Nederland, Transport en Logistiek Nederland, Detailhandel Nederland, VNO-NCW, MKB-Nederland, politie, de PVO’s/RPC’s, het ministerie van Justitie en Veiligheid, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en meer dan 180 gemeenten zetten zich in om van deze week een succes te maken.

Info: https://www.uitgeest.nl/nieuwsoverzicht/week-de-veiligheid van-5-tot-en-met-11-oktober-2020