Hij komt, hij komt... Niet of toch wel!

Algemeen
Van Sints gezicht af te lezen, sorry!
Van Sints gezicht af te lezen, sorry! (Foto: Aart Tóth)

UITGEEST - Inderdaad stond Sinterklaas in de starthouding om per stoomboot van Spanje naar Uitgeest af te reizen. Maar, helaas geen Sinterklaas en zijn Pieten in de gemeente Uitgeest.

Er zijn echter wel wat trieste aanpassingen aan die bezoeken in verband met coronaregels. In Uitgeest dus geen aankomst. Het organisatiecomité heeft besloten, mede in overleg met de gemeente het een jaartje over te slaan. Het zou teveel aanpassingen vereisen en risico’s het toch te organiseren.

Jan Kommer van de organisatie is drukdoende om een alternatief te zoeken. Hij wil het nog even onder de (dak)pannen houden. Net als in andere Kennemerlandgemeenten was in eerste instantie nog gedacht aan een intocht zonder ontvangst en zonder feesten in de kerk of buurthuis, maar de risico’s waren te groot om niet alleen kinderen maar ook ouders hieraan deel te laten nemen. Hoe een ieder het Sinterklaasfeest in huiselijke kring gaat vieren is een eigen verantwoordelijkheid, waarbij Sint en de Pieten hopen dat men zich aan de RIVM Corona-regels gaat houden. Beter een jaartje overslaan dan in de zak te verdwijnen.

Van Sinterklaas

In een brief vanuit Spanje liet Sinterklaas het volgende weten. “Lieve kinderen en ouders van Uitgeest. Door het lastige coronavirus kan dit jaar de gebruikelijke intocht in Uitgeest niet doorgaan. Maar Sint doet zijn uiterste best om op één of andere manier toch nog naar jullie en de scholen te komen. De Pieten hebben er erg veel zin in en staan al te trappelen van ongeduld om te komen. Als ik weet op welke manier zal ik jullie dat laten weten.”