Even een tandje bijzetten...

Algemeen
Het team in beeld. V.l.n.r. Ginger Verhagen, Gerda Versluis, Ellen Leeuwenkamp en Lisette Beemsterboer.
Het team in beeld. V.l.n.r. Ginger Verhagen, Gerda Versluis, Ellen Leeuwenkamp en Lisette Beemsterboer. ((Foto: Bert Westendorp))

REGIO/HEEMSKERK - Lisette Beemsterboer, Ginger Verhagen, Gerda Versluis en Ellen Leeuwenkamp vormen het dynamische, vakkundige en professionele hart van tandprothetische praktijk Verhagen in Heemskerk.

Intensieve studie van acht jaar

“Goedlachs en met een big smile”, opent eigenares Lisette. Om te vervolgen met: “Een goed gebit is een fysiek visitekaartje en vormt de eerste indruk.”

Lisette is de drijvende en aansturende kracht van de praktijk aan de Heemskerkse Maerelaan 26, die ze recentelijk overnam van de toenmalige tandprotheticus voor wie ze al zeven jaar werkte. Haar enthousiasme is een karaktertrek, die inspirerend werkt. “Ik wilde eigenlijk sportinstructeur worden. Ik was manager op een sportschool, gaf er onder meer groepslessen en was daar vrijwel dagelijks te vinden. Door een vervelende en structurele nekblessure moest ik die ambitie laten varen en een carrièreswitch maken.”

Maar geen onlogische en eigenlijk enigszins voorspelbare move. Haar inmiddels gepensioneerde vader was namelijk tandtechnicus en Klinisch Prothese Technicus. Lachend: “Je zou zeggen, het bekende paplepelverhaal.” Lisette volgde een intensieve studie van acht jaar. Na de opleiding tot tandtechnicus volgde zij de opleiding tot tandprotheticus. “Dan ben je gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van kunstgebitten.”

Maat- en handwerk

Een kunstgebit is volgens haar maat- en handwerk, een echt ambacht. “Het is een onderscheidend zorgberoep. De tijd nemen, luisteren om uiteindelijk weer een klant tevreden en blij de deur uit zien gaan. Het kan hierbij gaan om bijvoorbeeld plaatjes, frame protheses en overkappingsprotheses op implantaten of eigen wortels. We hebben een nauwe samenwerking met implantologen, tandartsen en het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk om tot een onopvallend mooi en goed functionerend kunstgebit te komen. De kleur en vorm van de tanden, dat gaat altijd in samenspraak met de klant. Er zijn mensen, die bijvoorbeeld een spleetje tussen de voortanden willen.”

Het geven van advies en de nazorg is voor Lisette en haar brigade een vanzelfsprekendheid. Grappend: “Zo is de jaarlijkse APK , in dit geval Algemene Prothese Keuring, gratis. Vermeldenswaard tot slot: “De zorgverzekeraars hebben de kosten van een kunstgebit voor een groot deel opgenomen in de basisverzekering. Wij geven de klant altijd een begroting mee, waardoor zij nooit voor verassingen komen te staan.” Tandprothetische Praktijk Verhagen, Maerelaan 26, Heemskerk, tel. 0251-839403, info@tppverhagen.nl