Leger des Heils niet langs de deur

Algemeen
Geen Leger des Heils collectanten langs de deur in Uitgeest.
Geen Leger des Heils collectanten langs de deur in Uitgeest. ((Foto: aangeleverd))

UITGEEST - “Helaas lukt het dit jaar niet om tijdens de collecteweek van 23 tot en met 28 november in Uitgeest langs de deuren te gaan wegens corona”, vertelt collectecoördinator Adri Wijbenga-Schut van het Leger des Heils Uitgeest teleurgesteld.

Toch is het belangrijk om te blijven helpen in de strijd tegen armoede, eenzaamheid en onrecht. “In onze samenleving zijn mensen steeds meer op zichzelf aangewezen. Maar niet iedereen redt het alleen. Voor deze mensen is het Leger des Heils er. Met maaltijden, schuldhulpverlening, kledingwinkels, de soepbus en buurtactiviteiten.”

Van 23 tot en met 28 november is de collecteweek van het Leger des Heils. Maar niet van deur tot deur. “We stimuleren, dat mensen naar elkaar omzien en zo kunnen we veel problemen voorkomen. Voor dit werk krijgen we geen subsidie, daarom zijn we steeds meer aangewezen op de ruimhartigheid van gevers.”

Steunen kan op de volgende manieren. Er is een digitale collectebus aangemaakt door een voor u bekende collectant. Scan de iDEAL-code met uw bankieren-app of QR-scanner, sms COLLECTE naar 4333 (€ 2,50 per sms) of maak een gift over op IBAN NL72 RABO 0707 0701 71.

De in 2007 overleden Majoor Bosshardt zette zich met ziel en zaligheid in voor de medemens. Onbaatzuchtig en liefdevol. Haar jarenlange strijd voor de kwetsbaren in onze samenleving inspireert het Leger des Heils nog steeds om het goede te doen en actief hulp te bieden.

Scan de QR-code.