Gemeente verlengt maatregelen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

UITGEEST - “Uitgeest steunt ondernemers en maatschappelijke instellingen”, opent wethouder Cecilia van Weel. “Het corona-virus is nog niet weg en daarmee alle ongemakken die inwoners, maatschappelijke organisaties en verenigingen ondervinden, ook niet.

Volgens de gemeente alle reden om het eerder ingestelde gemeentelijke maatregelen te verlengen tot en met 31 december 2020. Vanuit de gemeente is op diverse terreinen aan inwoners, maatschappelijke organisaties en verenigingen (financiële) hulp geboden, waarbij tegelijkertijd de blik op de toekomst gericht is.

Wethouder Cecilia van Weel: “Met elkaar moeten we proberen door deze moeilijke periode heen te komen. Met het verlengen van de maatregelen willen wij lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties extra steunen.”

Gedeeltelijke lockdown

Vanwege de alarmerend hoge besmettingsaantallen zitten we op dit moment in een gedeeltelijke lockdown. Een nieuw pakket aan maatregelen is door het kabinet voorbereid en met het oog op de nog steeds toenemende besmettingsaantallen is het vooruitlopend ook lokaal gewenst om een nieuw pakket aan maatregelen te hebben. Omdat het nu om tweede gedeeltelijke lockdown betreft, waarvan men nog niet weet hoe lang deze gaat duren, horen we uit de samenleving dat onze inwoners, maatschappelijke organisaties en verenigingen weer hard geraakt worden.

Steun

Met het verlengen van de aanvraagperiode voor het gebruik van de maatregelen wil het college (financiële) steun bieden aan die lokale ondernemers en maatschappelijke initiatieven voor wie deze steun echt noodzakelijk is voor de continuering van hun activiteiten.

Meer informatie:

www.uitgeest.nl