5.000 euro voor Stal De Meijerij

Algemeen
De VriendenLoterij steunt Stal de Meijerij uit Uitgeest met 5.000 euro.
De VriendenLoterij steunt Stal de Meijerij uit Uitgeest met 5.000 euro. ((Foto: Stal de Meijerij))

UITGEEST - VriendenLoterij steunt Stal de Meijerij uit Uitgeest met 5.000 euro.

Lot uit de loterij

De stal is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig voornoemde bijdrage. Esther Prins van Stal de Meijerij: “We zijn heel blij, dat ons project een bijdrage krijgt. De winters worden steeds natter, waardoor het niet fijn is voor de paarden om in de winter buiten te staan. Dankzij deze bijdrage kunnen we een binnenverblijf opzetten. Zo zitten de paarden er ongeacht het weer warmpjes bij en kunnen zij zich goed inzetten voor de kinderen die lessen volgen: een win-win situatie dus”.

‘Clubs van de Week’

Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Tot en met 31 december 2020 benoemt de VriendenLoterij 100 clubs, verenigingen en stichtingen tot ‘Clubs van de Week’. Zij krijgen een bijdrage van 5.000 euro voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Clubs kunnen zich nog tot en met 30 november aanmelden via www.clubsvandeweek.nl.

Financiële steun

Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, verenigingen en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich aanmelden via www.clubsvandeweek.nl.

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij vrijwilligers in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. De loterij werft fondsen voor goede doelen die werken aan gezondheid en welzijn en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de VriendenLoterij maken deelnemers tijdens de wekelijkse bingotrekking kans op de hoofdprijs van 100.000 euro, en nog vele andere mooie (geld)prijzen.