‘Toegezegde steunpakket broodnodig’

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

REGIO - Het gaat helaas nog altijd niet goed en de druk op de zorg is nog torenhoog. Desondanks komt de nieuwe verlenging van de lockdown met drie weken als een mokerslag aan bij veel ondernemers, laten MKB-Nederland en VNO-NCW op de website van MKB Nederland weten. “Zeker in die sectoren die nu al zo lang op slot zitten zoals de evenementensector, touringcarbedrijven, reisbranche, sportscholen, horeca, culturele ondernemers, winkeliers en toeleveranciers. De reserves van ondernemers zijn op.”

Volgens MKB-Nederland en VNO-NCW is de door het kabinet toegezegde verruiming van het steunpakket broodnodig om te zorgen dat ondernemers in het zicht van de haven niet alsnog kopje onder gaan, zowel zakelijk als privé. “Over de verdere verruiming van het steunpakket en wat nodig is praten we ook deze week verder door met het kabinet. Essentieel daarbij is ook dat er perspectief komt met een plan hoe sectoren straks open kunnen nu de vaccinatiecampagne en het testen echt op stoom komen’, aldus de ondernemersorganisaties.

De ondernemersorganisaties maken zich verder hard bij het kabinet voor een slim plan hoe de economie straks weer open kan. “Dat kan ondernemers weer het perspectief geven dat nu ontbreekt. Verder moeten we nadenken over hoe we de economie straks een kickstart geven en ondernemers weer kunnen gaan investeren.”