Vaccinatielocatie opent in Uitgeest

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

UITGEEST - GGD Kennemerland opent volgende maand meerdere nieuwe vaccinatielocaties. De primaire focus ligt op het in korte termijn realiseren van twee grote test- en vaccinatielocaties in Haarlem en Beverwijk. Daarnaast wordt gewerkt aan het realiseren van een extra ondersteunende vaccinatielocatie in Uitgeest.

GGD Kennemerland is bij aanvang van de vaccinatiecampagne gevraagd de doelgroep zorgprofessionals te vaccineren en als vangnet te dienen voor huisartsen als het gaat om de doelgroep ouderen. Later dit jaar vaccineert GGD Kennemerland de doelgroep 18 tot 60 jaar zonder medische indicatie. Gemeenten zijn gevraagd potentieel geschikte locaties aan te reiken. Over de locatie in Uitgeest is nog niets bekend.

Uitgeest

Bert van de Velden, Directeur Publieke Gezondheid GGD Kennemerland: “Wanneer er in de nabije toekomst meer vaccins beschikbaar komen, is het van belang, dat er meerdere vaccinatielocaties over de regio verspreid staan om zo efficiënt en doelmatig mogelijk te kunnen vaccineren. Voor inwoners van Uitgeest moet het gemakkelijk zijn een locatie te bereiken. Daarom streven we er naar de bereikbaarheid gelijkwaardig over de regio te verdelen.”

In Haarlem opent een gecombineerde test- en vaccinatielocatie in het Kennemer Sportcenter. De capaciteit is duizend prikken per dag. In Beverwijk opent de locatie op parkeerplaats P0 van de Bazaar. De capaciteit is daar maximaal tweeduizend prikken per dag. Beide locaties zullen zo snel als mogelijk worden geopend.

De capaciteit kan maximaal benut worden op het moment dat er voldoende vaccins zijn. De verwachting van de GGD is, dat de ondersteunende locaties eind maart/begin april operationeel kunnen zijn.