Dorregeesterpolderroute in Uitgeest gehele jaar open

Algemeen
Wandelaars kunnen voorlopig het gehele jaar rond de wandelroute in de Dorregeesterpolder in Uitgeest lopen.
Wandelaars kunnen voorlopig het gehele jaar rond de wandelroute in de Dorregeesterpolder in Uitgeest lopen. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Wandelaars kunnen voorlopig het gehele jaar rond de wandelroute in de Dorregeesterpolder in Uitgeest lopen. Dit is mogelijk doordat het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer een gedeelte van de wandelroute heeft verlegd.

De wandelroute door de Dorregeesterpolder blijft ook tijdens het broedseizoen open. Hierdoor kunnen wandelaars nu ook in het voorjaar genieten van een wandeling door deze polder. Vooral nu er veel behoefte is aan wandelen komt dit goed uit.

Verlegging

De route loopt nu niet meer dwars door het polderland, maar boven op de kade naar de Dorregeestermolen. Daardoor is het zicht op de omgeving veel beter. Het verleggen van de route heeft het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer in overeenstemming gedaan met Landschap Noord-Holland. Deze organisatie heeft hun stuk kade langs het meer naar de Dorregeestermolen opengesteld voor wandelaars.

Definitief besluit

De komende vijf jaar zal Landschap Noord-Holland de smienten monitoren. Gedurende deze proefperiode vindt hierover jaarlijks een evaluatie plaats. Als blijkt dat wandelaars de smienten in het nabijgelegen Limmergat verstoren, dan neemt het recreatieschap de oude route weer in gebruik. Maar als de proef goed verloopt, onderzoekt het recreatieschap hoe de aangepaste route definitief gemaakt kan worden.

Informatie

Een beschrijving van de route staat op www.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl. De route is tevens onderdeel van het Wandelnetwerk Noord-Holland. Hiervoor staat inmiddels een nieuw startpaneel op recreatieterrein Dorregeest. Zie ook www.wandelnetwerknoordholland.nl.

Het recreatieschap beheert de recreatiegebieden Alkmaarder- en Uitgeestermeer en Tussen IJmond en Zaanstad. Heerlijke plekken voor een dagje uit.

Kijk voor meer informatie op de website www.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl