Cultuurfonds Noord-Holland steunt 64 projecten in eerste kwartaal

Algemeen
Caprera.
Caprera. (Foto: Stichting Caprera Openluchttheater & Wandelpark)

REGIO - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland heeft in het eerste kwartaal van 2021 aan 64 cultuur- en natuurprojecten een financiële bijdrage toegezegd. Het gaat om een bedrag van in totaal ruim €228.000.

Elk kwartaal mogelijk om aanvraag in te dienen

De criteria waaraan een aanvraag moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds. Juist in deze moeilijke tijden roept het Cultuurfonds stichtingen en verenigingen op om een aanvraag in te dienen. Hieronder is een aantal projecten uitgelicht. Voor de volledige lijst met toekenningen in de eerste ronde van 2021 klik hier.

Gluren 

Stichting de Bühne ontvangt €4000 voor hun project Gluren bij de Buren. Tijdens dit amateurkunstenfestival krijgt lokaal podiumtalent de unieke kans om op te treden bij mensen thuis. In Hilversum, Amstelveen, Bloemendaal en Haarlem stellen zo’n 250 bewoners hun tuin ter beschikking voor optredens van lokaal talent.

Boom

Stichting CQ Film kan rekenen op €5000 voor de documentaire Boom in Amsterdam. Deze film is een aaneenschakeling van historische, actuele en wetenschappelijke verhalen en feiten over de bomen in Amsterdam. De stad telt meer bomen dan mensen en behoort tot de groenste steden van de wereld.

Nieuw podium 

Stichting Caprera Openluchttheater & Wandelpark bevindt zich middenin het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en wil cultuur en inspiratie te bieden aan een breed en divers publiek. Ze ontvangt €5000 voor de bouw van een nieuw podium voor theatervoorstellingen en workshops gericht op families.