Huurverhoging is dit jaar voor alle huurders Uitgeest anders

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

REGIO - Voor een half miljoen hurende huishoudens in de vrije sector geldt dit jaar voor het eerst een wettelijke maximale huurverhoging.

Voor zo’n 2,5 miljoen huurders in een sociale huurwoning bij een corporatie of commerciële verhuurder, geldt dit jaar een huurbevriezing. En zo’n 260.000 hurende huishoudens in de sociale sector hebben dit jaar recht op huurverlaging. Ook in Uitgeest.

De Woonbond heeft dinsdag een online check gelanceerd waarmee huurders kunnen controleren waar ze recht op hebben en of de gevraagde huurverhoging wel klopt. Woonbondwoordvoerder Marcel Trip: “Dit jaar zijn alle regels rond de jaarlijkse huurverhoging net wat anders. Met onze check kunnen huurders controleren waar ze recht op hebben, en wanneer ze ten onrechte een huurverhoging krijgen of de huurstijging te hoog is levert de check een bezwaarbrief op maat.” Om te weten of je in aanmerking komt voor huurbevriezing is het van belang om te weten of je sociaal huurt of niet. De jaarlijkse huurverhoging gaat per 1 juli in. De check is te vinden op: www.woonbond.nl/check-

huurverhoging-2021