Mini-camping omgeving brengt rust

Algemeen
Nu zijn deze kampeerplekken voor passanten nog onbezet, maar daar komt komende weken snel verandering in.
Nu zijn deze kampeerplekken voor passanten nog onbezet, maar daar komt komende weken snel verandering in. ((Foto: Bert Westendorp))

UITGEEST – Het enige dat je hoort op Camping Zwaansmeerpolder aan de Lagendijk is het geluid van de vogels.

De rust overheerst. Sinds 1 april is de camping weer geopend voor bezitters van de 24 vaste standplaats en passanten. Deze laatste groep heeft de beschikking over veertien riante plekken op de door bomen en riet omgeven camping. De campinggasten zijn welkom tot 4 oktober.

Samen met havenmeester Peter de Vries - al 27 jaar - regelt medewerkster Jesse van den Berg niet alleen de zaken van de jachthaven, maar ook het reilen en zeilen van de camping. “Het is een veelomvattende taak. Ik werk hier sinds augustus vorig jaar. Toen hadden we met de camping te maken met uitgebreide coronamaatregelen. Een paar maanden waren we zelfs dicht. De gasten konden geen gebruik maken van onze sanitaire voorzieningen, dus moesten die zelf alles meenemen. Gelukkig is dat dit seizoen anders en is het toiletgebouw, inclusief wasruimte en douches, weer open voor de kampeerders.”

‘Alleen voor de was naar Assendelft’

Dit koude voorjaar zorgt nog niet direct voor een stormloop van campinggasten, ervaart Jesse. Maar, zo laat zij weten: “De reserveringen komen langzaam binnen.” Veel van de vaste campinggasten hebben een eigen schip in de aangrenzende haven. “Een aantal bootbezitters maakt ook gebruik van de camping, een ideale combinatie.”

Stichting

De camping is, evenals de jachthaven in handen van stichting Jachthaven Zwaansmeerpolder. Dat betekent dat het onderhoud perfect in orde is. Komende maand moet het speelplaatsje voor de kinderen, met nieuwe attributen, gereed zijn voor gebruik.

‘Prachtige camping’

De camping lijkt verlaten, maar is het niet. Kees en Ank Noom hebben hun stacaravan al betrokken. Het echtpaar is al 21 jaar op de camping te vinden. “We wonen in Assendelft en vinden hier de rust en vrijheid. Het is een prachtige camping. Het strand is dichtbij en de natuur prachtig. Zo’n vijf maanden per jaar zijn we op de camping”, laat Kees weten. Ank vult lachend aan: “Enkel voor de was gaan we af en toe naar Assendelft.”