Mogelijk ook statushouders in toekomstige jongerenwoningen Zien- en Benesserlaan

Algemeen
Toekomstige jongerenwoningen op deze locatie aan de Zienlaan houden de gemoederen bezig in Uitgeest.
Toekomstige jongerenwoningen op deze locatie aan de Zienlaan houden de gemoederen bezig in Uitgeest. ((Foto: Bert Westendorp))

UITGEEST - Martijn Knol, beleidsmedewerker Plannen & Projecten van BUCH, reageert op het eerder verschenen artikel in Nieuwsblad Uitgeest over locaties Zienlaan en Benesserlaan, met als onderwerp de bouw van tijdelijke woningen voor jongeren in Uitgeest.

Voorrang jongeren Uitgeest voor ‘discussiewoning’

Veel bewoners van de Benesserlaan hadden het idee dat de tijdelijk te realiseren woningen op het veldje naast de Benesserlaan voor het merendeel bestemd waren voor asielzoekers. En dus niet voor jonge inwoners van Uitgeest, die al jaren ingeschreven staan voor een betaalbare huurwoning.

Statushouders ook ingeschreven

Knol: “Het klopt niet, dat deze tijdelijke woningen vooral bestemd zijn voor jonge asielzoekers. Wel is het zo dat jongeren voorrang krijgen op de woningen, specifiek jongeren uit Uitgeest. Dat zijn jongeren, die in Uitgeest ingeschreven staan bij de stichting Sociale Verhuurders Noord-Kennemerland (SVNK).”

Nog niet zover

Knol vervolgt: “Er bestaat een kans dat daar jonge statushouders tussen zitten. Van de ruim 400 ingeschreven jongeren (tot 23 jaar) bij SVNK zitten als ik het goed heb zo’n 15 tot 20 statushouders.

De kans dat veel woningen worden toegewezen aan statushouders is dus klein. Dit geldt in elk geval voor de locatie Benesserlaan.”

Verdere afspraken

De Zienlaan voor eventuele opvang van statushouders blijkt een ander hoofdstuk laat Knol weten: “Voor de locatie Zienlaan zijn we nog niet zover. Er moeten eerst verdere afspraken worden gemaakt met Kennemer Wonen.”

Reacties: redactie.nbu@rodi.nl