Veel interesse voor Open Dag Route

Algemeen
Stichting Hertenpark Uitgeest geeft bezoekers tijdens de Open Dag Route ook een kijkje achter het hek.
Stichting Hertenpark Uitgeest geeft bezoekers tijdens de Open Dag Route ook een kijkje achter het hek. ((Foto: Bert Westendorp))

UITGEEST – De vrijwilligers- en verenigingsmarkt in het centrum van Uitgeest in 2019 was een groot succes. Veertig kramen toonden de diverse mogelijkheden op het gebied van sport en cultuur in de gemeente. Inwoners van Uitgeest en daarbuiten toonden massaal belangstelling.

Sigrid Wijsman van Vrijwilligers Organisatie Punt uit Uitgeest: “Het evenement wilden we in september 2020 weer organiseren, maar door corona werd dat onmogelijk. Dit voorjaar hebben we besloten dat dit jaar het evenement doorgaat, maar wel op een andere wijze. Nu is er een Open Dag Route uitgezet op zaterdag 25 september van 13.00 tot 17.00 uur.”

Veertien locaties

Maar liefst 42 organisaties, verenigingen en clubs doen mee aan de Open Dag Route. De route bestaat uit veertien locaties met theater en muziek, vrijwilligerswerk, informatie en advies, sport en spel, exposities, demonstraties en korte workshops, kinderactiviteiten en een aantal leuke verrassingen. “Het wordt een middag vol vermaak, actie en informatie”, laat Sigrid weten. Voor deze dag is een stempelkaart gemaakt. Wie het hele rondje doet, maakt kans op mooie prijzen. Op 25 september is de stempelkaart op elke locatie verkrijgbaar. De routekaart is verkrijgbaar in het gemeentehuis en ook te downloaden via website www.vrijwilligerswerkuitgeest.nl

Ook Speeltuin Uitgeest doet mee aan de Open Dag Route in samenwerking met toneelvereniging Jong Talent. Tijdens deze dag zullen zij samen zorgen voor een leuk programma met onder meer een minidisco, knutselen en workshops. Het definitieve programma wordt op de dag bekend gemaakt bij de speeltuin. Voor de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s is er een leuke fotopresentatie te bewonderen over de historie van de speeltuin. De entree is gratis en ook zal er gratis limonade, koffie en thee worden geschonken.