Sinterklaasfilm in De Rijp

Algemeen
De Grote Sinterklaasfilm Trammelant in Spanje is deels opgenomen in De Rijp.
De Grote Sinterklaasfilm Trammelant in Spanje is deels opgenomen in De Rijp. (Foto: Daniel Kroll Fotografie)

DE RIJP - De Grote Sinterklaasfilm Trammalant in Spanje ging gisteren in première. De bioscoopfilm is deels opgenomen in De Rijp. Vanaf komende woensdag draait de film in bioscopen in heel Nederland.

Behalve het prachtige decor, maken heel wat bijzondere personen hun opwachting in de familiefilm. De Sinterklaas in deze film geeft een vertrouwd gevoel aan jong en oud. Hij wordt namelijk vertolkt door niemand minder dan feel good presentator Robert ten Brink. Lennart Driessen, die de mol was in de Belgische Wie is de Mol? van 2020, speelt de rol van wethouder van Vleuten. Voormalig NOS nieuwslezeres Noraly Beyer kruipt in de huid van Burgemeester. Ook is Peter R. de Vries in de film te zien, het zijn de laatste bewegende beelden van hem met zijn zoon Royce. Royce de Vries is in het echte leven advocaat. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft een toepasselijke rol: hij is de rechercheur. En de kasteelheer? Dat is natuurlijk de flamboyante Martien Meijland!

Wie benieuwd is welke Pieten mee gaan op avontuur, en wat deze keer de snode plannen zijn van boeven Mammie en Stan, kan vanaf woensdag 6 oktober om 14.00 terecht bij Vue Alkmaar.