Un Fils bij Filmhuis De Zwaan Cultureel

Algemeen
Un Fils bij Filmhuis De Zwaan Cultureel.
Un Fils bij Filmhuis De Zwaan Cultureel. (Foto: aangeleverd)

UITGEEST – Vrijdag 29 oktober is bij De Zwaan Cultureel de Tunesische dramafilm Un Fils uit 2019 te zien. Een meeslepend familiedrama, dat de realiteit van de huidige Tunesische samenleving blootlegt.

Race tegen de klok 

De film speelt in de zomer van 2011 in Tunesië. Fares en Meriem beleven gelukkige dagen met Aziz, hun 11-jarige zoon. Tijdens een verblijf in het Zuiden van het land verandert een gebeurtenis voor altijd hun leven. Wat volgt is een race tegen de klok waarbij Fares en Meriem geconfronteerd worden met tegenstrijdige emoties en moeilijke keuzes.

Aangrijpende debuut

Un Fils is het aangrijpende filmdebuut van regisseur Mehdi Barsaoui. Zijn film ging in première op het Filmfestival van Venetië waar het geselecteerd werd voor de Orrizonti competitie. Sami Bouajila won daar de prijs voor beste acteur voor zijn rol als Fares. De zaal is open vanaf 19.45 uur en de film begint om 20.15 uur. Toegang € 7,50 (Vrienden van de Zwaan Cultureel € 6,50). Kaarten zijn in de voorverkoop online te bestellen via www.dezwaancultureel.nl of, indien nog beschikbaar, aan de zaal. Adres: Dorpshuis De Zwaan, Middelweg 5, Uitgeest.