Voedselpakketten dankzij dorpsgenoten

Algemeen
De opstelling van Caritas achterin de kerk.
De opstelling van Caritas achterin de kerk. ((Foto: Bert Westendorp))

UITGEEST - ‘Voor hen die het nodig hebben’, is de verwijzing op het bord pal voor de rooms-katholieke kerk aan de Langebuurt 37. In de kerk, bij de stand van Caritas, kunnen bezoekers in een mand spullen achterlaten voor mensen die het nodig hebben.

Nog tot en met 22 november doneren

Nog tot en met 22 november is het mogelijk spullen - geen alcoholische dranken - te doneren waaruit voedselpakketten worden samengesteld. De mand is bijna leeg. Niet verwonderlijk want de diverse artikelen worden met regelmaat elders opgeslagen. In de kerk is het muisstil. Een vrouw steekt een kaarsje aan, kijkt naar de opstelling van PCI Caritas achterin de kerk en loopt vervolgens met brandend kaarsje naar voren om de kaars een plek te geven.

Liefdevolle zorg

“PCI staat voor Parochiële Caritas Instelling. Caritas betekent: liefdevolle zorg. Al in de tijd van de apostel Paulus was er sprake van dat christenen financiële ondersteuning boden aan geloofsbroeders en -zusters die dat nodig hadden. In de parochies van nu wordt die caritas handen en voeten gegeven door de PCI”, is de uitleg van PCI Uitgeest.

Financiële steun

Deze ondersteuning is niet langer alleen voor geloofsgenoten, maar voor mensen uit de nabije of bredere omgeving van de parochie die financiële steun kunnen gebruiken. 

De PCI van Uitgeest bekostigt die financiële steun die zij weggeven uit hun jaarlijkse rente- en pachtinkomsten en uit bijdragen van mensen bij leven of na hun overlijden.

Het geld wordt met beleid besteed

Het geld wordt met beleid besteed en ging de afgelopen jaren onder meer naar: de Voedselbank, Vluchtelingenwerk, Schuldhulpmaatje en de hospices in de omgeving. Ook geeft de PCI aan projecten over de grenzen -bijvoorbeeld in Indonesië, Bosnië, Ethiopië en Costa Rica-, maar deze projecten hebben dan altijd wel een band met Uitgeest. 

Naast steun aan projecten geeft de PCI ook hulp aan individuele Uitgeesters die het financieel moeilijk hebben.