Doneer een zaailing-dag’ in Uitgeest

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

UITGEEST - Zaterdag 20 november hebben ruim Vrijwilligers bijna 800 zaailingen en stekken geoogst bij recreatiegebied Dorregeest onder leiding van Franke van der Laan van Meerbomen.nu. Ook zijn bramenstruiken en vuil opgeruimd.

De deelnemers uit Uitgeest, Castricum, Beemster en Purmerland konden tussendoor lekker opwarmen met een heerlijke kop pompoensoep. Alle boompjes, katwilg, rode karnoelje, iep en zilverabeel, werden geteld en gelabeld om ze daarna mee te nemen naar de regionale bomenhub in Castricum waar vandaan ze weer uitgedeeld kunnen worden.

Zaterdag 27 november is de nationale Doneer een zaailing-dag. Marijke Twisk namens de organisatie: “Ga in de tuin op zoek naar zaailingen van bomen en struiken tussen 50 en 200 centimeter hoog. Haal het hele boompje/struik uit de grond met zoveel mogelijk wortel. De kluit kan je afschudden en hoef je niet mee te geven. Stekken zijn ook welkom  Elke tak van een wilg, populier, vlier of vijg kan je in de grond steken en dan groeit er een nieuwe boom of struik uit. Afleggers van bramen, frambozen, ribes, kruisbes met wortel afsteken. Lever de zaailingen en stekken in tussen 10.00 en 14.00 uur op de locatie van de voormalige bibliotheek. Daarna zullen ook deze boompjes en struiken naar Castricum worden gebracht. Schrijf je in als vrijwilliger bij www.meerbomen.nu en wordt op de hoogte gehouden van alle oogst en zaai-activiteiten in de omgeving.”

Voor meer informatie over de activiteiten in Uitgeest: marijketwisk@gmail.com