Sportschoolhouder: ‘Lachwekkend, op de dag nog drukker dan ‘s avonds’

Algemeen
Sporten is de basis voor een gezond lichaam.
Sporten is de basis voor een gezond lichaam. ((Foto: aangeleverd))

REGIO/BUCH - “Het is te lachwekkend voor woorden”, opent een sportschoolhouder uit de BUCH-gemeenten, die anoniem zijn verhaal doet. “Net als onze horecacollega’s staat het water ons aan de lippen. Dit zwalkend beleid vraagt om creativiteit.” En dan enigszins opgewonden: “Ik kijk niet eens meer naar die koppen van Rutte en De Jonge. Dit is maatschappelijke ontwrichting, terwijl we ons keurig aan de gedicteerde regels houden.” 

Thuiswerken biedt sportkansen

Zoals bekend liet de persconferentie van afgelopen 26 november aan ‘duidelijkheid’ niets te wensen over. De overheid kondigde nieuwe maatregelen aan, die zondag 28 november zijn ingegaan. “Sportscholen moeten tussen tussen 17.00 en 05.00 uur gesloten te zijn. Na 17.00 uur kan er niet meer worden gesport op officiële sportlocaties, 1.5 meter afstand? Prima. Onze fitnessapparatuur hebben we zo neergezet, dat dat geen probleem is.”

‘Ga om 06.00 uur open’

“Omdat de maatregelen van invloed zijn op het sportmoment hebben wij ons best gedaan om te kijken wat mogelijk is, zodat iedereen wellicht alsnog zijn sportmoment kan pakken. Openingstijden wijzigen. Een wat zou ik collega-ondernemers willen adviseren: ga om 06.00 uur open. Mensen gaan door deze ‘avondklok’ hun leven anders indelen. Pas ook je weekendtijden aan. Het is natuurlijk nog afwachten of het voor iedereen uitkomt, Daarom kan het mogelijk zijn hier en daar nog een wijziging doorvoeren. Het blijft een uitdagende puzzel, zoveel mensen zoveel wensen. Maar sporten is de basis voor een gezond lichaam.”

Op de dag volgeboekt

Opmerkelijk is, dat een aantal trainingen, die normaal ‘s avonds zouden plaatsvinden, nu op de dag volgeboekt zijn. “Er is zelfs een wachtlijst  voor bepaalde uren en lessen. Vooral rond lunchtijd en tussen 15.00 en 17.00 uur is het nu druk.” Tot slot: “Nu het kabinet thuiswerken adviseert en stimuleert, biedt dat sportkansen op de dag. Je kunt immers je werkdag zelf indelen. En goed voor lichaam en geest: een workout op de dag geeft je werkinspiratie. Daar kan volgens mij een werkgever alleen maar blij mee zijn.”

Anoniem het verhaal.
Het is door gedicteerde 'spelregels' overdag drukker dan 's avonds op de sportschool.